Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis să revoce Consiliul de Administrare al Regiei Autonome de Transport a Capitalei ca urmare a modului defectuos în care s-au deszăpezit staţiile RATB şi a întârzierilor înregistrate de autobuze şi tramvaie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, de urgenţă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi a cerut demiterea Consiliului de Administraţie al RATB şi numirea unei noi conduceri.

,,În urma reclamaţiilor primite la Telverde, foarte multe s-au îndreptat către conducerea RATB-ului. Sunt total nemulţumită de modul cum au acţionat privind eliberarea staţiilor de autobuz. Pe traseu nu au fost suficiente autobuze, astfel că oamenii au aşteptat zeci de minute maşinile în staţii. Am toleranţă zero faţă de indisciplină, am toleranţă zero la tupeu faţă de cetăţeni, am toleranţă zero faţă de şmecherii din anumite instituţii, cărora nu li s-a mişcat un fir de păr ani de zile şi cred că pot să continue în acest fel. Mai mult, directorul RATB nu a depus planul de management în termen de 30 de zile, ceea ce nu s-a întâmplat, iar CA-ul RATB trebuie să depună în termen de 30 de zile planul de administrare, ceea ce nu s-a întâmplat. Deci conducerea putem spune că e demisă de drept”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Consilierii Uniunii Salvaţi România s-au opus, însă, demiterii conducerii RATB, explicând că primarul general nu a prezentat niciun raport care să confirme că CA-ul Regiei de Transport nu şi-a dus la îndeplinire atribuţiile.

CGMB a votat un Consiliul interimar de Administrare al RATB, care, spune Primarul General al Capitalei, îşi va prelua de îndată atribuţiile şi va avea un mandat de şase luni, timp în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti va putea alege noua conducere a RATB.

De asemenea, CGMB l-a demis pe directorul Regiei de Transport Bucureşti, Paul Orzaţă, numit în urmă cu un an şi jumătate, la propunerea PNL, în locul său fiind ales prin votul a 28 de consilieri generali, Sorin Adrian Mihail, consilier general PSD.

Astfel, din noul Consiliu de Administraţie RATB fac parte Mihail Adrian Sorin (director), Ciocoiu Ionuţ Nicolae, Georgescu Iuliu Jean, Catană Dumitru, Trifan Alexandru şi Petcu Mihai.