În această lună, s-au intensificat acțiunile de patrulare în fondul forestier al Ilfovului,  în vederea prevenirii tăierilor ilegale de arbori. S-au organizat echipe compuse din pădurari vecini de canton dar și din jandarmii din cadrul IJJ Ilfov, poliție și ITRSV. Numai ieri, au fost depistate 20 de persoane care încercau să vândă  brazi tăiați ilegal.

După cum ne-a declarat Dumitru Voicu, directorul general al Romsilva Ilfov, aceste acțiuni de combatere a circulației materialului lemnos se vor desfășura până la mijlocul lunii ianuarie. ” Suntem deciși să eradicăm fenomenul infracțional, ca la noi în pădure. Adică de la rădăcină. Așa că vom organiza controale într un ritm sporit, iar datele de pe teren îmi arată că furtul de  brazi, și, în general, de material lemnos, este în scădere. Împreună cu angajați din cadrul  ITRSV București  și Poliția Româ-nă s-au organizat filtre la intrările în Capitală, verificându-se autovehiculele de mare tonaj ce transportau material lemnos (în special pomi de Crăciun), în vederea identi-ficării provenienței legale a acestora. De asemenea, tot cu ITRSV, poliție și jandarmi s-au efectuat controale în piețe și oboare în scopul confiscării pomilor de Craciun comercializați  fără documente legale de proveniență.

Puncte fixe de control: intersecția liniei de centură cu șoseaua București – Oltenița (la fabrica de pâine Loulis, lângă Tuborg);  la intrarea în Voluntari, lângă Doraly și pe DN3 (Călărași-București), la intrarea în Capitală de lângă Rosal (fost Neferal). Aceste puncte le-am aflat noi, dar am înțeles  că sunt mult mai multe, pe întreaga rază a județului Ilfov, dar și în București.