Convenţia Naţională Extra­ordinară a PDL pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 30 iunie, a decis, marţi, Consiliul Na­ţional de Coordonare (CNC) al formaţiunii. Decizia a fost luată prin vot, înregistrându-se doar două abţineri.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, după şedinţa CNC, că în 30 iunie vor fi aleşi preşedintele şi membrii BPN, pe actuala structură de conducere. La Convenția Extraordinară se așteaptă participarea a 1.450 de delegați. Potrivit lui Boc, comisia de organizare a Convenţiei va fi formată din nouă persoane, propuse de organizaţiile judeţene, cu cele mai bune rezultate la alegerile locale.

Prima şedinţă a comisiei de organizare va avea loc marţi, la ora 16.00, la sediul partidului din Aleea Modrogan nr. 1, când va fi ales preşedintele comisiei. Conform lui Boc, decizia de convocare a Convenţiei în 30 iunie a fost luată cu o majoritate covârşitoare, fiind înregistrate doar două abţineri.

În cadrul dezbaterilor, unii democrat-liberali au susţinut ca alegerile pentu noua conducere să aibă loc în 30 iunie, în timp ce alţii, între care Cezar Preda, Cristian Boureanu şi Gheorghe Ştefan au susţinut ca acestea să aibă loc în 23 iunie, au relatat aceleaşi surse. (MEDIAFAX)