O inițiativă demnă de toată lauda a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Buftea și a Asociației părinților acestei instituții de învățământ. Bineînțeles, cu susținerea cadrelor didactice, elevii, părinții, bunicii și mulți, mulți prieteni entuziaști au reușit să organizeze cu foarte mult succes, prima ediție a Festivalului Toamnei Școlii Gimanziale nr. 2 din Buftea.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 475

Și roadele culese au fost pe măsură, căci astfel Festivalul Toamnei a adus în beneficiul copiilor școlii buftene un fond de peste 27.500 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru nevoile școlii, adică în interesul elevilor săi.

Când am ajuns vineri dimineața pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr. 2 din Buftea, ne-am simțit ca la un festival al toamnei în toată regula, făcut cu tot dichisul și care putea rivaliza cu orice eveniment de profil, oricât ar fi fost de profesionist.

Singura diferență, comercianții erau ­de-o șchioapă, dar aprigi la negociere și, imediat ce te apropiai de ei, încercau să te convingă să le cumperi produsele, la prețuri însă destul de piperate, dar cu o miză pe măsură: de a strânge cât mai mulți bani, într-o formulă creativă, pentru fondul asociației părinților, care astfel pot contribui la dotarea școlii.

Oferta festivalului nu putea fi refuzată: prăjituri și tot felul de bunătăți din cămara bunicii, de îți lăsa gura apă, fructe de toamnă, flori, buchețele de lavandă, obiecte decorative, tablouri și desene cu tema toamnei și foarte, foarte mulți dovleci ornamentali pictați sau sculptați.

Mărfurile erau frumos aranjate în standuri, într-un decor specific tradițional al toamnei. Evenimentul care a fost susținut și prin momente artistice prezentate de copiii talentați ai școlii și a beneficiat și de prezența primarului Gheorghe Pistol, cunoscut susținător al activităților educaționale creative în orașul său.

Participanții la festival s-au putut bucura și de ateliere de Pictură Veselă, Plimbările cu Roaba și, nu în ultimul rând, de premiile oferite la Tombola Toamnei, surpriza mult așteptată a evenimentulu, care a adus câștigătorilor săi, tot elevi ai școlii, un coș al toamnei, un voucher în valoare de 200 de lei la Dechatlon și o tabletă. Pentru a putea participa la tombolă, copiii au achiziționat bilete în valoare de 5 lei.

Colaborare foarte bună cu asociația de părinți

”Este un festival al toamnei organizat de către  Școala Gimanzială nr. 2 Buftea, Asociația de părinți a Școlii Gimanziale nr. 2 Buftea, împreună cu elevii, bineînțeles. Este a doua activitate organizată împreună cu asociația  de părinți, care a avut loc în primăvară. Avem o colaborare foarte bună cu asociația de părinți și un calendar de activități, stabilit împreună cu părinții. Asociația a strâns foarte multe fonduri, bineînțeles pentru dotarea școlii. După festival, împreună cu părinții și elevii stabilim ce vom achiziționa pentru școală. Noi primim fonduri de la Primăria Buftea, dar fondurile nu sunt niciodată suficiente, iar părinții și copiii sunt foarte deschiși în organziarea unor astfel de evenimente, care le dezvoltă spiritul creativ și de antreprenori”,  ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale nr. 2 din Buftea, Dorel Viorel Găișteanu, care  a menționat că din fondurile strânse la Festivalul Primăverii a fost montat un sistem audio în școală, utilizat în principal de elevi. Aceștia își pun în pauză muzică sau transmit informații. Dar cel mai important este că se implică.

Directorul a mai ținut să menționeze că părinții sunt alături de profesori și se implică foarte mult în viața școlii, iar astfel se pot organzia activități frumoase și benefice în principal pentru elevi.

”E o mare veselie!”

Alina Prisăcaru, pre­șe­dintele Asociației Părin­ților Școlii Gimanziale nr. 2, care a ținut să mulțumească și celorlalți părinți implicați, mai ales mamelor Ramona Călinescu,  Nadia Ghișa și Alina Dragomir, ne-a spus că s-a muncit foarte mult pentru realizarea festivalului, dar rezultatele sunt pe măsură. ”Ne place ceea ce facem, avem susținerea profesorilor. Anul trecut am avut un târg de carte și jucării, iar copiii și părinții ne-am susținut foarte mult. Am reușit să luăm atât de multe lucruri necesare școlii, iar părinții au înțeles mesajul nostru și ne-au susținut. Anul acesta avem acest Festival al Toamnei și se poate vedea că toată lumea se simte bine, copiii sunt învățați să își dezvolte spiritul anteprenorial. Sunt dezvoltați în această manieră de a gândi liber și de a le insufla încrederea în ei, că și ei pot vinde, și ei într-o bună zi vor fi stăpâni pe picioarele lor și  vor produce ceva. Mai  mult de atât, trebuie să le arătăm că în această societate evoluăm doar împreună și doar susținându-ne unul pe celălalt. Nu putem să așteptăm așa, tot timpul, să ne vină ceva. Această mentalitate este învechită și nouă ne place să avem un suflu nou și cu energie pozitivă. E o mare veselie aici!”, a spus Alina Prisăcaru.

Iar mamele prezente la eveniment nu ne-au lăsat să plecăm până când nu le-am promis că vom veni să vedem ce suprize pregătesc și la Târgul de Crăciun.