Copilul de 11 ani, din localitatea dâmbovițeană Cazaci, care s-a sinucis luni, le spunea colegilor de la școală că joacă ”Balena albastră”, susțin polițiștii care au efectuat cercetări în acest caz.

Poliția a ridicat telefoanele și calculatorul copilului pentru a efectua o expertiză.

Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane și calculatorul pe care copilul le folosea și urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinții au declarat că nu știau că băiatul juca jocul respectiv”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Alexandra Niculaie.

Copilul de 11 ani a fost găsit luni, de către sora lui, spânzurat în podul casei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta obișnuia să acceseze internetul și povestea adesea despre un joc virtual. Cadavrul a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Carmen Dan, îngrijorată ”extraordinar de tare”!

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a arătat îngrijorată „extraordinar de tare” de jocul „Balena albastră”, precizând, însă, că nu a stabilit o legătură între acesta și cazurile cu care autoritățile s-au confruntat.

Pe mine în mod sigur – și sunt convinsă că nu numai pe mine – mă îngrijorează extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legătură între acest joc și cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte fermă e ca împreună, părinți și educatori, pentru că vorbim și de mediul educațional, să se concentreze și să supravegheze foarte atent comportamentul elevilor și copiilor noștri pentru că, iată, e un fenomen care deja ne îngrijorează”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a arătat că psihologii din școli pot observa îndeaproape comportamentul copiilor, opinând că e foarte indicat ca aceștia să intervină ori de câte ori remarcă schimbări.

Rog insistent părinții să urmărească cu foarte mare atenție ce se întâmplă pentru că este evident astăzi toți sunt conectați virtual, dar este bine să știm ce se întâmplă. Nu cred că închiderea Facebook-ului este o soluție, dar cred că o supraveghere foarte atentă se impune. Noi încercăm să stabilim o legătură între acest joc și cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper să fie fenomene izolate”, a adăugat oficialul.