Secolul XXI ne-a adus în faţa unei noi generaţii. Ca orice stat democrat, România are astăzi  tineri care par mult mai siguri pe ei, care arată că știu ce vor, sunt încrezători și deschiși spre schimbare, după cum îi descriu și specialiștii Centrului de Cercetări Pew, din Statele Unite ale Americii.

 

Spre deosebire de generaţiile anterioare, tinerii au o imagine mult mai clară asupra a cine sunt și cine vor să devină. Ei spun lucrurile tare, clar și în văzul tuturor: pe reţelele de socializare. Domeniul social media a evoluat în ultimii ani atât de mult, încât a ajuns să schimbe mentalitatea astfel încât au fost create noi stiluri de viaţă. Modul în care s-a schimbat percepţia de sine în era selfi-urilor se vede cel mai bine în procuparea tot mai asiduă pentru propria imagine.

A crescut numărul tratamentelor injectabile la vârste sub 30 de ani

De altfel, membrii Academiei Americane de Chirurgie Facială Plastică și Reconstructivă (AAFPRS) arată că 64% dintre medicii esteticieni au observat o creștere a tratamentelor injectabile la pacienţii sub 30 de ani. De la proceduri minim-invazive până la liposucţii și mărire de sâni, millennials (denumirea noii generaţii) nu se dau în lături de la nimic, cu scopul de a avea corpul pe care și-l doresc. În România, cele mai cerute sunt rinoplastia (operaţia de remodelare a nasului), mărirea buzelor, a sânilor și liposucţia (înlăturarea excesului de grăsime prin tehnici chirurgicale).

“În mod cert reţelele de socializare au un mare impact asupra modului în care ne privim pe noi înșine și asupra modului în care ne raportăm la celelalte persoane în concordanţă cu noi. Suntem mai conștienţi ca niciodată de modul în care arătăm și de importanţa imaginii de sine.  Așadar, suntem totodată și mai siguri în privinţa lucrurilor pe care vrem să le îmbunătăţim. Iar dacă generaţiile anterioare tind să fie mai indulgente, millennials sunt mai deschiși să facă aceste schimbări”, explică dr. Silvia Stănculescu, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center din București.

Tinerii de azi se mândresc cu operaţiile estetice

Acești tineri joacă un rol crucial în schimbarea radicală a modului în care percepem operaţiile estetice. Acum câţiva ani, atât femeile cât și bărbaţii negau vehement să fi apelat la o operaţie estetică, deși rezultatele erau evidente. Tinerii de azi nu numai că pot vorbi deschis despre acest subiect, ci își și asumă, refuzând să se ascundă. Ba chiar sunt foarte mândri de noul aspect și nu se feresc să arate acest lucru prietenilor lor pe Facebook, Instagram sau Snapchat.

Vedetele sunt modele pentru ei

Ei sunt influenţaţi în mare măsură și de vedetele preferate pe care le urmăresc la televizor, în ziare, reviste și pe reţelele de socializare. Astfel, sunt încurajaţi să facă schimbări. Chirurgii esteticieni, însă, promovează ideea de a fi o versiune mai bună a lor, nu de a imita. Mai mult, în ceea ce privește această generaţie, studiile demonstrează că nu se pune problema de a arăta bine pentru a-i mulţumi pe ceilalţi. O decizie este luată pentru că ei doresc o schimbare pentru ei.

Îi ajută și tehnologia care este într-o continuă dezvoltare

Conform cercetărilor realizate în domeniu, noua generaţie este foarte conștientă de vârsta frumoasă la care se află. De aceea, cei ce se lasă pe mâinile medicilor să-i înfrumuseţeze, nu urmăresc să arate mai tineri, ci să-și pună în evidenţă trăsăturile, să arate mai atractiv. Ei își doresc un look natural și, cel puţin în România, nu sunt cerute exagerări. Îi ajută și faptul că au șansa de a fi foarte bine informaţi și au acces la o tehnologie de ultimă generaţie care se află într-o continuă dezvoltare. Din acest punct de vedere, nu sunt decizii pripite, ci bine gândite și studiate.

În plus, internetul îi face mai deștepţi

Lucrurile se mișcă, de asemenea, mult mai repede. Internetul le oferă o gamă foarte largă de informaţii, de la pregătirea pentru operaţie, ce înseamnă procedura și recuperarea, până la cât costă și unde se poate face, recenzii și recomandări. Tot ce rămâne de făcut este să verifice informaţiile găsite împreună cu medicul estetician. Dacă doriţi să obţineţi mai multe informaţii în acest sens, puteti accesa www.metamorphosiscenter.ro. Dr. Silvia Stănculescu vă stă la dispoziţie cu tot ceea ce v-ar putea fi de folos.