@ Rugăciunile vindecătoare, folclorul și muzica clasică au adus înălțare și bogăție sufletească

Cu o istorie profundă, satul Petrești din comuna Corbeanca găzduiește una dintre cele mai frumoase biserici din județul Ilfov. Închinat Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, lăcașul de cult adună la rugăciune credincioși de toate vârstele atât duminica, la Sfânta Liturghie, cât și în toate zilele de sărbătoare și la toate evenimentele importante de peste an. Duminică, pe 5 noiembrie, sfântul lăcaș a fost, din nou, martorul unor evenimente deosebite care au adus lumină și bucurie în inimile credincioșilor din localitate. 

A devenit deja o tradiție ca praznicele săvârșite de clerici la biserica Parohiei Petrești să fie cu adevărat împărătești. Așa se face că anul acesta, seria evenimentelor dedicate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, căpeteniile îngerilor buni, a debutat cu trei zile înaintea marelui praznic. Duminică, pe 5 noiembrie, într-o zi superbă de toamnă, evenimentele care au avut loc în sfântul lăcaș din Corbeanca au îmbrăcat biserica în straie frumoase de sărbătoare și au adus credincioșii mai aproape de Dumnezeu și de valorile spirituale.
În prezența a numeroși localnici în sufletele cărora candela credinței a rămas nestinsă de generații întregi, un ales sobor de preoți, în frunte cu părintele paroh Constantin Ciortan a săvârșit o slujbă impresionantă, în cinstea sfinților ocrotitori ai bisericii satului Petrești. În jurul prânzului, rugăciunile de vindecare și înălțare a sufletului au răsunat în toată splendoarea lor. Peste zece preoți s-au rugat pentru sănătatea și bunăstarea credincioșilor de aici, pentru iertarea păcatelor lor, pentru binecuvântarea și tămăduirea sufletelor și trupurilor acestora care sunt mistuite de boli și suferințe grele.
O zi de emoții profunde care au sporit conectarea cu divinitatea 
Rugăciunile adânci și puternice au adus alinare, speranță și vindecare în inimile și în viețile celor care s-au alăturat clericilor la minunatele rânduieli bisericești. Slujba impresionantă și cuvintele de învățătură, de mare folos sufletesc, au adus lumina credinței în mijlocul a zeci de oameni. Evenimentul religios a fost urmat de un concert de excepție susținut de Orchestra Mezzo Forte Soul Music din Otopeni. Momente bune, sunetele minunate ale muzicii clasice și ale folclorului românesc au creat o atmosferă specială sporind bucuria din inimile celor prezenți. Unul dintre copiii minune care a atras atenția prin capacitatea lui de a interpreta piese muzicale complexe, cu o maturitate și o expresie deosebită, este micuțul Damian Ciortan. Premiat la marile concursuri de pian, Damian este un exemplu de talent și dedicare, inspirând și alți tineri să-și urmeze visele muzicale. ”Toate aceste evenimente au avut loc în cadrul activității Cercului Pastoral nr. 3 din Protoieria Ilfov-Nord și în preajma hramului Bisericii (Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil). A fost un înălțător moment liturgic și artistic. În deschidere, începând cu orele 15:00 s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu în sobor de 12 preoți, membri ai Cercului Pastoral nr. 3 și preoții de la parohiile învecinate din comuna Corbeanca. După momentul de rugăciune, Orchestra Mezzo Forte Soul Music din Otopeni, condusă de maestrul Marian Alexandru a susținut un impresionant concert cu piese celebre din repertoriul muzicii clasice dar și din folclorul muzical românesc. Evenimentul este deja o tradiție la Parohia Petrești, înscriindu-se într-o serie de mai multe evenimente de acest fel desfășurate la această biserică. Orchestra Mezzo Forte are în componență tineri iubitori de muzică, mulți dintre ei fiind elevi la școlile de muzică. Aceștia s-au remarcat și pe plan național, dar și internațional, prin participarea la diverse festivaluri muzicale, în Italia, Albania, Bulgaria, Turcia etc., unde au oținut nenumărate premii și distincții”, ne-a spus părintele Constantin Ciortan, parohul Parohiei Petrești.
Micul mare pianist, bucuria inimilor însetate de muzică clasică
Impresionând publicul spec­tator cu talentul său incredibil și emoția pe care a reușit să o transmită prin muzică, Damian Ciortan este cel mai tânăr membru al Orchestrei
Mezzo Forte. Micul mare pianist a făcut trecerea de la repertoriul clasic la cel tradițional, interpretând la pian piesele Studiul op. 132 de Cecile Chaminade și Canon D de Johann Pachelbel. Damian este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național de Muzică George Enescu, la clasa doamnei profesoare Mihaela Zamfirescu și, la doar doisprezece ani, are un palmares impresionant de premii la concursuri naționale și internaționale de pian, printre care: premiul I la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII, etapa națională, desfășurată la Zalău, în perioada 5-7 aprilie 2023, premiul I la Constanța, la International Piano Competition for Young Pianists (26 octombrie – 3 noiembrie 2023) și premiul I de Excelență la Concursul Internațional ”Talente Împlinite”, Ediția a XIV-a care a avut loc în perioada 25-28 mai 2023, la București.