10-11 octombrie devin zile de tradiție la Cornetu, zile când toată lumea știe că, în centru, e loc de spectacol folcloric și de întâlnire cu alți cornățeni .

Foto și text: Cristina Bunea

Frigul s-a invitat singur…

Pe oricine s-ar fi bucurat cornețenii să primească, dar nu frigul. Prezent cu vărul lui, vântul, au dat frisoane locuitorilor comunei ieșiți din case să se bucure de ziua comunei lor. Singurii care nu păreau să aibă vrei problemă erau copiii  care se zbânțuiau de zor pe tobogane și trambuline sau se plimbau cu trenulețul. Reținut într-o problemă personală, primarul Adrian Stoica l-a delegat pe viceprimarul Ion Stanciu să vegheze asupra bunului mers al sărbătorii. Iar viceprimarul a declarat deschise „Zilele Cornetului” și a invitat pe scenă copiii comunei.

„Pe un picior de plai”

Îndrumați de profesoara Gabriela Tănase, copiii de la Școala Generală nr. 1 purtând frumoase costume populare au prezentat programul intitulat „Pe un picior de plai”, în care au recitat și au cântat „foaie verde ca aluna/sunt la mama numai una”. Și, înainte de spectacolul pentru adulți, Elena Antonia Bordeianu a interpretat trei piese ritmate, perfecte pentru a-i ajuta pe spectatori să se încălzească.

Din partea primăriei

În cinstea locuitorilor comunei, Primăria a oferit o masă caldă, o excelentă fasole cu ciolan afumat, pregătită în opt ceaune din 80 kg fasole și 90 kg ciolan afumat. S-a ocupat Cornel Stanciu să-i potrivească gustul cu ceapă, morcov și cimbru, iar Marin Nicolae ne-a servit din inimă. Doritorii aveau, contra cost, și fierturi alcoolizate, dar și mâncarea de petrecere a românului, mici. 

Scena celor 7

De la orele 15, scena amplasată în parcarea dintre Primărie și Tribunalul Cornetu s-a populat cu artiștii pe care impresarul-interpret Mihai Călin i-a invitat: Norica Enache, Veronica Geamănu, Maria Stroia, Vasilică Bordeianu, Nelu Zidaru și, nu în ultimul rând, Mariana Călin. Și ușor-ușor, cornețenii au început să și danseze. La mulți ani, Cornetu!