Rugby. Deși învinsă cu scorul de 32-22 de Italia, în ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial de Rugby, se poate spune că România a părăsit cu fruntea sus această competiţie. „Stejarii” (foto) au arătat că pot juca un rugby de calitate, cea mai bună dovadă constituind-o confruntarea cu echipa Canadei, în care au stabilit o performanţă, cea mai spectaculoasă întoarcere de scor din istoria World Cup, în victoria împotriva reprezentanţilor „frunzei de arţar”, care conduceau, la debutul reprizei a doua, cu scorul de 15-0. Românii au reușit, după o repriză entuziasmantă, să învingă Canada cu scorul de 17-15. Și în meciul cu Italia, „stejarii” au dovedit că jocă mai bine în partea a doua a meciului, românii reușind 3 eseuri în ultimele 14 minute, două prin Apostol și unul prin Popârlan. Din păcate, însă, naţionala noastră a ratat calificarea directă la viitoarea competiţie mondială din 2019.

 

Box. Mihai Nistor, nu a primit dreptul de a participa la Campionatele Mondiale de box, competiţie care se desfășoară la Doha între 5 și 18 octombrie. Astfel,pentru prima oară în istorie, România nu va fi reprezentantă la acest eveniment sportiv. Nistor era singurul pugilist român calificat pentru competiţia din Qatar. Românul, care recent devenise campion mondial la categoria supergrea, versiunea AIBA Pro Boxing, după o victorie prin KO obţinută în faţa germanului Erik Pfeifer, nu a trecut testul medical obligatoriu. El nu s-a refăcut complet după lupta din 22 septembrie, iar medicii AIBA au preferat să nu-și asume riscuri și nu l-au lăsat pe Nistor să urce în ring, la Doha.

 

 

Handbal. Naţionala de handbal feminin a României a obţinut a doua victorie în grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2016. Fetele noastre au învins cu scorul de 25-23, în meciul desfășurat duminică, la Minsk. Anterior, naţionala feminină de handbal obţinuse victoria cu scorul de 29-20 în faţa Lituaniei, la Râmnicu Vâlcea. După primele două etape, România împarte primul loc în grupă cu Norvegia, actuala campioană europeană, care, tot duminică, a trecut de Lituania, cu 28-21. Celelalte meciuri ale României vor avea loc anul viitor, cu Norvegia (9-10 martie, pe teren propriu, și 12-13 martie, în deplasare), Lituania (1-2 iunie, în deplasare) și Belarus (4-5 iunie, pe teren propriu).