Încă mai sunt câteva porţiuni mici de deszăpezit, dar lucrurile pot fi socotite terminate. S-a lucrat pe rupte.

Oamenii par pregătiţi pentru viscolele anunţate, că vor veni. E înfiinţat Comitetul de Urgenţă la nivelul părimăriei, cu un plan bine stabilit de intervenţie, în caz de necesitate. Nici aici n-au avut loc perturbări dramatice ale vieţii obişnuite sau necazuri, provocate de iarnă. 

„Deocamdată, nu mai avem ce face cu utilajele mari”

Tot luni, către ora amiezii, l-am întâlnit pe viceprimarul Ion Stanciu, încercând să „se înţeleagă” cu o minifreză, pentru degajarea de zăpadă a aleilor şi a suprafeţelor mici.

Ar fi tot ce mai rămăsese de făcut, în ziua de luni.  

Cu frezele mici se lucrează acum în zona parcului din faţa primăriei. Ion Stanciu spune: „Mai avem un părculeț la blocuri, pe strada Livezi. Ne măturăm curtea, ca să spun aşa. Nu e nici o treabă neobişnuită. E normal. E iarnă.   Lungimea drumurilor pe raza comunei noastre? Păi dacă luăm în calcul şi satul Buda, avem cam 53 de kilometri”. 

Vijelia care a făcut, totuşi, un lucru…bun

A căzut ceva zăpadă, în comună. Iar sâmbătă, pe 25, a viscolit-o rău. Mai ales în Buda s-a întâmplat asta. Acolo sunt mai puţine case şi vijelia şi-a făcut de cap. De asta nici nu s-a înălţat stratul  de zăpadă. A spulberat-o. La fel şi pe  drumurile comunale: vijelia nu i-a dat voie zăpezii să se depună pe carosabil. Şi nici nu s-a troienit. În unele locuri, grosimea stratului a ajuns la 40 cm, maximum 60.