Conducerea Metrorex a anuțat că lucrările la Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor – vor fi gata la sfârșitul anului viitor, ceea ce înseamnă că va fi respectat, astfel, cel mai recent termen anunţat oficial. Dar, pe această linie se va putea circula efectiv de-abia din martie 2017.

„Vom finaliza lucrările la sfârșitul anului 2016, vom începe probele tehnologice la sfârșitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea în funcţiune și pentru a crea condiţiile de siguranţă pentru transportul călătorilor, astfel încât preconizăm că în martie 2017 vom începe traficul cu călători”, a declarat directorul de investiţii al Metrorex, Constantin Mustăţea.

Șapte stații, finalizate 100%

Potrivit lui Mustățea, la șapte staţii de metrou, din cele zece ale tronsonului, lucrările sunt finalizate în proporţie de 100%, iar fondurile sunt suficiente pentru finalizarea întregului proiect. „Stadiul lucrărilor la cele zece staţii variază între 40 și 100%. Din punct de vedere al structurii, Valea Ialomiţei și încă la alte șase staţii, deci șapte din zece, sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomiţei, de lângă staţia Valea Ialomiţei, lucrările sunt în grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate. Au început lucrările de finisaje, respectiv compartimentări, pregătire calea de rulare pentru fundaţie. Lucrările continuă, mai ales că avem în momentul de faţă și o propunere de buget, putem continua lucrările fără a avea niciun fel de blocaj”, a mai spus Mustăţea.

Magistrala 5, realizată în două etape

 

Magistrala 5 va fi realizată în două etape: tronsonul Drumul Taberei – Universitate, în prima etapă de execuţie și Universitate – Pantelimon, în etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de 6,8 km, va avea un depou și zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeșului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.