Copilul tău refuză să poarte ochelarii? Ca părinte, ești singurul care îl poate ajuta să pășească în această etapă din viaţa sa, cu încredere.
Achiziţionează-i oche­­­­larii doar la recomandarea oftalmologului, astfel încât să nu‑l incomodeze. Ramele tre­buie să i se muleze perfect pe faţă, fără să-l strângă în spatele urechilor, în zona nasului sau în lateral. “Sunt și lentile de contact pentru copii, dar portul lor este rezervat unor cazuri extreme”, susţine dr. Mihai Cociu, oftalmolog la Spitalul CF Witting, București.  
Încurajează-l să-i poarte
Din momentul în care va purta ochelari, copilul va fi expus unor răutaţi și se poate alege cu o serie de complexe. Adu-ţi aminte că ești un model pentru el. Dacă tu nu ai ochelari, ia-ţi o ramă fără lentile pe care să o porţi în casă, în semn de solidaritate.    
Mândrie, nu complex
Confortul psiholo­gic este cel mai important. Încearcă să identifici persoane pe care le-ar admira și care, de asemenea, poartă ochelari. Oferă-i exemple din familie, actori celebri, personaje din desene animate. Învaţă-l și cum să aibă grijă de ei. Amintește-i că ochela­rii trebuie să fie curaţi.