Știai că geanta pe care o porți te poate face să arăti mai scundă și mai corpolentă sau mai înaltă și mai slabă ?

Unele tehnici stilistice cu ajutorul cărora îți poți ajusta singură proporțiile siluetei au fost dezvăluite de către Janina Nectara, fondatoarea blogului FashionAvecPassion.com, pentru Cosmopolitan Romania. Toate trucurile pentru a-ți aduce silueta la forma ideală vor fi prezentate în cartea pe care Janina o va lansa în curând.

Strategia de a alege corect o geantă care să îţi flateze silueta pleacă de la următorul principiu, uşor de reţinut şi de pus în practică: geanta trebuie să fie direct proporţională cu dimensiunea purtătoarei.

Persoanele slabe și mignone trebuie să poarte genți mici sau medii, în nici un caz supradimensionate.

Dacă eşti înaltă sau supraponderală, o geantă minusculă ar arată caraghios alăturată unei asemenea siluete. Poţi opta cu încredere pentru genţile supradimensionate sau de mărime (cel puţin) medie.

Persoanelor cu forme proeminente, voluptoase,se recomandă să poarte genți cu o structură arhitecturală, genți pătrăţoase, dreptunghiulare, având forme rigide, în linii drepte și colțuri ascuțite, care să mai taie optic din rotunjimile corpului.

Dacă ai o siluetă în formă de măr, pară, ești supraponderală sau ai tendințe de îngrășare, mergi pe varianta unui model cu o structură bine definită, o geantă în formă de pătrat sau dreptunghi ori chiar un plic subțire, ușor supradimensionat.

Dacă ai un bust proeminent, ideale sunt genţile cu lanţ lung, care să se termine în zona soldurilor. Astfel, geanta va dispărea din câmpul vizual problematic şi va atrage atenţia către şolduri, unde va adauga volum pentru a balansa proporţiile generoase din partea de sus.

Desigur, geanta este aleasă și în funcție de eveniment. Insă și aici avem o regulă clară. Cu cât evenimentul este mai sofisticat, cu atât geanta trebuie să fie mai mică. Adică invers proporțională cu magnitudinea evenimentului.