Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat principalele măsuri pe care Municipalitatea urmează să le implementeze la nivelul Capitalei pentru reducerea poluării.

“Ne-am asumat mai multe direcții de acțiune: parcul auto al RATB să cuprindă 30% autovehicule ecologice; în acest sens am demarat o licitație prin care vom achiziționa 600 autovehicule din care 400 autobuze Euro6, pentru că cele existente în trafic în acest moment sunt depășite atât moral, tehnic, cât și din punct de vedere ecologic, 100 troleibuze și 100 tramvaie, folosind o sursă electrică nepoluantă. Am adresat rugămintea ministrului Daniel Constantin de a include Primăria Capitalei în proiectele pe care Ministerul Mediului le va derula în perioada următoare prin AFM, și anume posibilitatea că municipalitatea să fie susținută financiar pentru achiziționarea unui număr cât mai mare de autobuze electrice, la început 50 sau 100 autobuze”.

100 de km de piste pentru biciclete și stații de bike-sharing

Referitor la dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete, Primarul General a explicat că Municipalitatea a obținut avizul necesar de la Ministerul Mediului pentru Planul de Moblitate Urbană Durabilă, fapt ce va contribui și la deblocarea proiectului privind construirea celor 100 de km de piste pentru biciclete.

“Acest program va fi aprobat în prima ședință a CGMB și prevede, printre alte obiective, și construirea a 100 de km de piste de bicicliști. Odată cu aceste obiective, se vor construi și stații de bike-sharing, de unde cei interesați pot să împrumute o bicicletă pentru a o folosi până în zona în care au treabă, fără a trebui să se mai întoarcă în locul din care au preluat acea bicicletă”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și Ministrul Mediului, Daniel Constantin, au discutat și despre construirea de perdele forestiere, care să contribuie la reducerea poluării, acest proiect urmând a se realiză prin susținerea tehnică și financiară a Ministerului Mediului.