Vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 14 februarie, cu temperaturi minime în unele regiuni de până la minus 14 grade, potrivit ANM.

După data de 15 februarie urmează ca temperaturile să crească ușor, până la maxime de până la 8 grade.

În Muntenia, vremea se va răci accentuat începând din 8 februarie, astfel că valorile diurne vor deveni negative și se vor încadra într-un ecart mediu de—4…-1 grad, iar cele nocturne vor coborî local sub pragul gerului, urmând a oscila în medie regională între—12 și—8 grade. O încălzire ușoară și treptată a vremii este estimată după data de 15 februarie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză temperaturile vor ajunge la medii de 0…2 grade, cele maxime și de—9…-7 grade, cele minime.

În perioada 7 — 9 februarie vor fi precipitații pe arii extinse, moderate cantitativ, la început mai ales ploaie, apoi predominat ninsori. Ulterior acestui interval, probabilitatea pentru ninsori slabe va fi redusă, urmând ca după data de 15 februarie să fie posibile din nou precipitații mai frecvente.

La munte, vremea va fi în răcire accentuată după data de 7 februarie, nopțile devenind geroase, cu minime de—16…-12 grade, iar valorile diurne urmând a se încadra între—8…-4 grade. Temperaturile vor fi în creștere ușoară și treptată începând din 15 februarie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză este estimat să atingă un ecart mediu de—5…-2 grade, cele maxime și—10…-7 grade, cele minime.

În perioada 7 — 9 februarie, pe arii extinse vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ. Apoi, până spre sfârșitul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.