Foto: Bogdan Buda

Circa 25.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei din Capitală în cea de-a șaptea zi consecutivă de proteste.

Și în țară oamenii au continuat să iasă în stradă: la Timișoara au fost 5.000 de oameni, la Cluj-Napoca – 8.000, la Sibiu – 5.000, la Oradea – 400, la Iași – 1.500, la Baia Mare – 2.000.  S-a protestat și la Târgu Mureș, Pitești, Arad, Târgu Jiu, Târgoviște și Suceava. Un miting a fost organizat și în Alexandria, capitala județului condus până de curând de Liviu Dragnea. Au fost proteste și în străinătate în Londra, Barcelona sau Paris.

„Jos, Jos, Jos-Guvernul mincinos”, „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Hoții-Hoții”, „Să vă fie frică poporul se ridică”, „DNA să vină să vă ia”, „Uniți salvăm toată România”, au fost scandările celor prezenți la acțiunea de protest.

Manifestații de susținere pentru guvern

Și la Cotroceni au fost manifestații, de data aceasta împotriva președintelui Iohannis și pro Guvernul Grindeanu. Astfel, peste 2.500 de persoane s-au strâns pentru a doua zi consecutiv, în fața Palatului Cotroceni.

Manifestanții au cerut demisia președintelui Iohannis și au avut pancarte pe care scria: ”Respectați votul românilor”, ”Demisia Iohannis — șase case”, ”Iohannis nu uita, corupția e la DNA”, ‘Ioahnnis, nu ești președintele nostru’, ‘Voi sunteți 100.000, noi milioane’, ‘Ghinion, am ieșit și noi’.