Duminică, 15 mai, în Sala sporturilor din orașul Pantelimon s-a desfășurat concursul de SAMBO, din cadrul competiției aflate la a doua ediție, „Cupa Pantelimon”.

Evenimentul sportiv s-a bucurat de o participare numeroasă, 10 cluburi, cu un total de 97 de luptători, fiind prezente la această competiție. Așadar, la confruntările de pe tatami au fost prezente echipele cluburilor SAMBO Buftea, ACS Tărtășești, ACSS Voința Buftea, Farul Constanța, CSM Brăila, Judo Țaul Republica Moldova, ACS SAMBO Drobeta, ACSO Viitorul Pantelimon, Andrew-s Team, Alone Samurai. Nicolai Garbuz, antrenorul echipei Judo Țaul Republica Moldova, din Raionul Dondușeni a fost invitatul de onoare al competiției, din partea organizatorilor, care a venit în România cu o echipă compusă din 14 copii.
Competiția a fost organizată de ACSOV Pantelimon în colaborare cu Federația Română de SAMBO, pentru „sportivi cu vârste cuprinse între 4-17 ani”. Concursul s-a desfășurat în două secțiuni, atât pe echipe, cât și individual, dar, așa cum ne-au informat organizatorii, echipa ACSOV Pantelimon, având cel mai mare număr de participanți, nu a fost luată în calcul la secțiunea pe echipe. La finalul „ostilităților” de pe saltea, câștigătoare a fost desemnată echipa antrenată de invitatul special Nicolai Garbuz, Judo Țaul Republica Moldova. Locul 2 a fost câștigat de ACS Tărtășești, iar pe locul 3 s-a clasat echipa clubului Sambo Drobeta.
La concursul individual, copiii sportivi antrenați de Iulian Strugariu au avut o comportare foarte bună, având în vedere vârsta lor fragedă. Astfel, Denis Stavarche și Iosif Fieraru, categoria 7-8 ani, împreună cu Patrick Dumitru și Alberto Danciu (12-14 ani) s-au clasat pe primul loc al podiumului, iar locul al doilea a fost ocupat de Antonio Ludvic, David Badea, David Danciu, Mario Rădan, Nicolas Pascu și Alexia Matei. Se poate spune, așadar, că a doua ediție a „Cupei Pantelimon” la SAMBO a fost una de succes atât pentru toți participanții, cât și pentru micii luptători ai secțiilor sportive care pregătesc sportivii acestui stil de arte marțiale din Ilfov.
Ce este SAMBO?
SAMBO  este un stil de luptă originar din Rusia asemănător cu judo, derivat din mai multe arte marțiale. Cuvântul „SAMBO” este un acronim pentru SAMozashchita Bez Oruzhiya, care se traduce prin „autoapărare fără arme”. Baza arsenalului tehnic SAMBO este, așadar, complexul celor mai eficiente metode de apărare și atac, selectate dintre diferite tipuri de arte marțiale și lupte populare. Filozofia Sambo nu este doar o formă de arte marțiale și un sistem de combatere a inamicului fără a folosi arme, ci și un sistem educațional care promovează dezvoltarea calităților morale și volitive.