Încă două contracte importante pentru apă și canalizare în Ilfov
Încă două contracte importante pentru apă și canalizare în Ilfov

⬤ Peste 311 milioane de euro este valoarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov – fonduri europene nerambursabile destinate realizării infrastructurii de apă și canalizare

Săptămâna trecută, pe 10 mai, la sediul Consiliului Județean Ilfov au fost semnate contractele de execuție lucrări: R-05 ”Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Ciolpani”, respectiv R-08 ”Reabilitare și extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Petrăchioaia, Cernica, Glina”, contracte care fac parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

 

Contractul de extindere a rețelelor de apă și canalizare pentru localitatea Ciolpani are o valoare de 77.544.584,87 lei fără TVA, fiind atribuit ofertantului Construcții Erbașu S.A, iar durata de execuție a lucrărilor este de 32 de luni de la data ordinului de începere. Contractul include lucrări de extindere a rețelei de distribuție apă în Ciolpani (45,309 km), realizarea extinderii rețelei de canalizare în localitate (77,155 km) și construirea a 24 de stații noi de pompare apă uzată în comună.
Contractul de extindere a rețelelor de apă și canalizare pentru localitățile Petrăchioaia, Cernica, Glina are o valoare de 98.081.182,68 lei fără TVA, fiind atribuit Asocierii Acvatot – Sade – ­Compagnie Generale de Travaux D’Hydraulique, iar durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni de la data ordinului de începere.
În Petrăchioaia, rețea­ua de distribuție a apei va fi extinsă cu 38,343 km, cea de canalizare – cu 23,587 km, iar conducta de refulare – cu 6,088 km. Se vor realiza pe raza localității 13 stații noi de pompare ape uzate, 23 de subtraversări drumuri județene, 2 subtraversări văi și 2 subtraversări canale de irigații.
În Cernica, lucrările vizează extinderea rețelei de distribuție a apei pe 30,46 km, extinderea rețelei de canalizare pe 25,807 km, extinderea conductei de refulare – 10,144 km, 7 noi stații de pompare ape uzate și 15 subtraservări – 2 de autostradă, 1 Centura București, 1 a râului Dâmbovița, 2 de cale ferată, 3 subtraversări drum național – Centura București, pe raza comunei Cernica, 2 subtraversări drumuri naționale, 3 de drumuri județene și o subtraversare a râului Colentina.
Iar, pentru comuna Glina vorbim despre extinderea rețelei de distribuție a apei – 2,026 km, extinderea rețelei de canalizare – 1,663 km, a conductei de refulare – 0,512 km, reabilitarea conductei de refulare pe 0,84 km și extinderea numărului de stații de pompare ape uzate cu 25 de bucăți. Ambele contracte semnate includ execuția construcțiilor civile, a instalațiilor mecanice, electrice și de automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente, în scopul reabilitării și extinderii reţelelor publice de alimentare cu apă, a reţelelor publice de canalizare și a staţiilor de pompare apă uzată, în conformitate cu cerinţele, impunerile și restricţiile specificate în documentația de achiziții. Durata de execuție a lucrărilor, în cazul contractului R-08 ”Reabilitare și extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Petrăchioaia, Cernica, Glina” este de 35 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.
Mihai Dobre: ”Am promis, am făcut”
”Dragi locuitori ai comunei Petrăchioaia, așa cum v-am promis în campania electorală, în acest mandat, vor fi demarate lucrările de realizare a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și cea de canalizare. Vă informez că, la data de 10.05.2022, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Ilfov. Principalele caracteristici ale rețelelor care urmează a fi realizate sunt: termen de începere lucrari: 15 -30 iulie 2022; lungime rețea alimentare cu apă: 38,3 km; lungime rețea de canalizare: 23,6 km; lungime conducte de refulare: 6 km; stații de pompare: 13 buc. Și subtraversări: 2 buc. Am promis, am făcut!”, le-a transmis celor din Petrăchioaia, primarul localității, Mihai Dobre.
Apă mai sigură, pentru 200.000 de locuitori ai județului
”Contractele semnate azi fac parte din cel mai important proiect al județului Ilfov – Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, cofinanțat cu bani europeni. Valoarea totală a proiectului este de 419 milioane de euro pentru apă și canalizare în 20 de localități. fiind unul dintre cele mai mari contracte cu fonduri europene nerambursabile din România pentru realizarea infrastructurii de apă și canalizare. Prin intermediul proiectului vor beneficia de acces la apă sigură din punct de vedere calitativ și cantitativ aproape 200.000 de locuitori, iar 120.000 de familii vor fi conectate la rețeaua de canalizare. Beneficiarii acestui proiect major sunt locuitorii din: Balotești, Bragadiru, Brănești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Domnești, Glina, Jilava, Grădiștea, Gruiu, Măgurele, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Pantelimon, Periș, Petrăchioaia, Tunari. În total, au fost semnate până acum 9 contracte, iar alte patru sunt în curs de atribuire”, a explicat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.
Tudor Ionuț Răzvan: ”Creșterea calității vieții fiecăruia dintre noi”
”Astăzi a fost semnat un important contract pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare din localitatea noastră. După o perioadă lungă de așteptare, de contestații și decizii ale autorităților, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a vicepreședinților Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu, și a administratorului public al județului Ilfov, Mihaela Toader, directorul general al societății Apă – Canal Ilfov, Cătălin Marian Drăgilă a semnat contractul de execuţie lucrări R-08 – “Reabilitare și extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Petrăchioaia, Cernica și Glina”. Contractul este parte a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Ilfov”, vital pentru dezvoltarea localităților ilfovene și pentru creșterea calității vieții fiecăruia dintre noi. Cu o valoare totală de 98.164.377,99 lei, proiectul include, în cazul comunei Glina și satului Cățelu, realizarea extinderii retelei de alimentare cu apă:
• în Glina, pe străzile Ilfov, Dealului, Morii, Mieilor și Răsăritului;
• în Cățelu, pe Str. Independenței și pe Drumul între tarlale (străzile 12 și 13); extinderea reței de canalizare (apă uzată):
• în Glina, pe străzile Macilor, Ilfov, Dealului, Morii, Mieilor și Răsăritului;
• în Cățelu, pe Drumul între tarlale (străzile 12 și 13).
De asemenea, în Glina și în Cățelu vor fi montate câte 2 stații de pompare – SPAU”, a detaliat și primarul comunei Glina, Tudor Ionuț Răzvan.