Ploaie câinească, dar și ploaie de goluri pe stadionul din Cernica, în finala etapei regionale a competiției de fotbal pentru copii U13, „Cupa Satelor”, din partea echipei câștigătoare, „Sat Rudeni”, din Ilfov, care au marcat 22 de goluri! Mai mult, în ciuda vremii nefavorabile, micuții fotbaliști au oferit un spectacol încântător, în timpul confruntărilor aprige cu adversarii lor, „un adevărat regal fotbalistic”, ca să-i cităm pe comentatorii sportivi de la TV.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 448, ediția print

Așadar, sâmbătă, 13 aprilie, pe stadionul din Cernica, 4 câștigătoare ale fazei județene a primei ediții a competiției lansate de FRF la finalul lunii septembrie 2018 s-au întâlnit în turneul care avea să stabilească echipa calificată pentru etapa națională, care se va desfășura între 25 mai și 10 iunie, la Constanța. Mai exact, pe cele două terenuri amenajate la stadionul din comuna Cernica s-au întâlnit reprezentantele județelor Ilfov (Sat Rudeni), Ialomița (Comuna Mărculești), Giurgiu (Comuna Hotarele) și Călărași (Comuna Gălbinași). Și, chiar dacă ploaia a curs în valuri pe toată durata turneului, aceasta nu a reușit să-i descurajeze pe micuții fotbaliști, care au luptat cu ardoare pentru a obține calificarea în faza superioară a competiției organizate de FRF, care și-a trimis ca reprezentant pe cunoscutul jucător al Naționalei, Jean Vlădoiu. Alături de el, au vegheat la buna desfășurare a turneului, din partea județului Ilfov, Dumitru Crăciun, președintele AJF Ilfov, Sânge Niculae, președintele Comisiei de Competiții  a AJF Ilfov și, nu în ultimul rând, profesorii de educație fizică de la Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu”, Marian Gîrleanu și Gheorghe Dumitrescu – directorul competiției.

Echipa Ilfovului s-a dovedit imbatabilă

Marea surpriză pentru noi a fost echipa din Rudeni, antrenată de prof. Marian Gîrleanu, secondat de prof. Mirel Andrei, care în cele trei meciuri pe care le-a disputat și-a spulberat literalmente adversarii, prin numărul de goluri marcate. Astfel, în primul meci, micuții fotbaliști din Rudeni au dispus de cei din Hotarele cu scorul de 9-0, apoi i-au învins cu 8-0 pe jucătorii echipei din Mărculești, pentru ca, în finala întrecerii, să câștige cu 5-0 confruntarea cu echipa din Gălbinași, care s-a clasat astfel pe locul 2. Această ultimă victorie le-a dus copiilor din Rudeni calificarea în etapa națională. După terminarea confruntărilor, micuții jucători au fost premiați de către primarul comunei Cernica, Gelu Apostol. Toți participanții au primit materiale sportive, dar și câte o pungă cu surprize dulci din partea FRF. Am mai aflat că lotul echipei câștigătoare a etapei naționale, împreună cu antrenorul și primarul comunei de apartenență al echipei, vor însoți echipa națională de fotbal a României la meciul din deplasare din Norvegia, contând pentru Preliminariile Euro 2020, din data de 7 iunie 2019. Iar dacă luăm în considerare jocul excelent al formației din Rudeni, există șanse mari ca acest team să intre în posesia marelui premiu… Le urăm succes!