”Eu sper să pot să‑mi duc mandatul până la capăt, dar voi fi prim-ministru atât timp cât Parlamentul, care a învestit acest Guvern, va considera că Guvernul poate să rămână”, a declarat primul ministru, Dacian Cioloș.

Oficialul a fost întrebat şi dacă va accepta să facă pasul în politică dacă, după alegerile din 2016, va fi nevoie de acest lucru pentru a rămâne în continuare prim-ministru. A răspuns că, în acest moment nu ia în calcul o astfel de variantă. “Aşa cum stau lucrurile acum, nu cred că intrarea într-un partid mă ajută pe mine să fac mai bine lucrurile”, a spus Cioloş.

El a adăugat că nu vrea să discute astfel de probleme în acest moment, pentru că încă nu a “dovedit” faţă de el că este “capabil să facă nişte lucruri”. «De ce să vorbesc de ce s-ar întâmpla la sfârşitul lui 2016? Discutăm atunci. (…) Pe mine, în general, nu mă atrage activitatea politică de dragul de a face politică”, a declarat premierul.

Simplificarea achizițiilor publice

”Am vrea ca achizițiile publice să fie mult mai simple, mai clare și mai transparente. Legislația națională se aliniază la o directivă europeană care prevede niște principii legate de achizițiile publice și am constatat că noi avem obiceiul să mai tot adăugăm la ceea ce e obligatoriu din punct de vedere european, pentru că vorbim de fonduri europene. Sigur, aveam o legislație națională și aliniam tot timpul legislația europeană la legislația națională, în sensul că mai adăugam niște lucruri”, a spus Cioloș, într-o emisiune la Europa FM.

Prim-ministrul a precizat că a cerut ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, o analiză privind simplificarea procedurilor, astfel încât achizițiile publice să fie mai transparente.

 

E nevoie de coerență

Cioloș a menționat că este nevoie de coerență în politica economică și vrea ca în anul 2016 să fie folosite cât mai bine deciziile Codului Fiscal, astfel încât oamenii să fie încurajați să investească.

 

„Nu știu dacă o să putem crea un milion de locuri de muncă într-un an de zile, dar ce mi se pare important este să avem câteva elemente minime de stabilitate din punct de vedere economic pentru a încuraja antreprenoriatul, pentru a încuraja oamenii să investească și aici mă gândesc la capitalul străin, despre care noi tot vorbim în ultimii ani, dar mai ales la capitalul românesc, care sper eu să capete încredere în coerența politicilor economice”, a concluzionat premierul.