Celulita este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă femeile. Atunci când corpul este deshidratat, este incapabil să elimine toxinele, iar acestea se depun sub formă de grăsime sub piele, ducând la apariția celulitei.

Femeile care fumează și consumă alcool, dar nu și suficientă apă, se confruntă cu riscuri mari de a dezvolta celulită. Fumatul nu doar că îmbătrânește pielea și o face să arate mai pământie, dar poate scădea și circulația de la nivelul pielii. În plus, compușii dăunători din țigări afectează formarea colagenului, făcând grăsimea să pară mai vizibilă sub piele.

Oboseala și stresul pot avea un rol important în apariția grăsimii corporale și, implicit a celulitei, fără ca persoana în cauză să facă excese alimentare.

Sedentarismul este un obicei nesănătos care duce la apariția celulitei. Încearcă să îți faci timp în programul tău și pentru a merge la sală de cel puțin trei ori pe săptămână și combină exercițiile cardio cu cele de pilates.

Cu toate ca nu se poate reduce definitiv există câteva remenii pentru reducerea celulitei

În primul rând hidratatea este esențială. Nu aștepta să ți se facă sete ca să bei apă, ci asigură-te că bei doi litri de apă și mănânci suficiente fructe și legume bogate în apă.

Masajul ajută, de asemenea, la eliminarea celulitei. Se realizează cu mișcări circulare ale mâinii și ajută la decongestionarea țesuturilor, dar și la o mai bună circulație a sângelui.

Cu acordul medicului, poți apela și la drenajul limfatic care ajută la eliminarea toxinelor.