Anunţul făcut de Guvern ne-a fost confirmat şi detaliat de către directorul executiv Casei Judeţene de Pensii Ilfov, Pavel Sile şi colegele domniei sale, responsabile ale Departamentului Plăţi din cadrul Casei judeţene de pensii.

Pensia a ajuns la unii pensionari

Sanda Ioana, şefa serviciului Plăţi şi Mihaela Băncescu, consilier în cadrul aceluiaşi departament, ne asigură asupra faptului că, deja, prima tranşă a plăţilor pensiilor pentru Paşti a plecat în ziua de 7 aprilie. Tranşa a  doua s-a plătit pe 11 aprilie, iar a treia tranşă de plată (şi ultima pentru această lună specială) este pe 15 aprilie. 

«Să vă explic: noi, de obicei, trimitem banii la Poştă în patru tranşe, şi nu nominal, căci, se ştie, pensiile se plătesc în funcţie de arondarea pe străzi. În această lună deosebită a sărbătorilor pascale, sunt numai trei tranşe, căci trebuie făcută plata până pe 15 aprilie, conform notei de procedură de lucru pe care am primit-o de la minister prin Casa Naţională de Pensii Să nuanțăm puţin pentru cititorii Jurnalului de Ilfov cum este cu aceste tranşe: să spunem că avem de trimis 250 miliarde. Din 250 miliarde pleacă întâi 30%, iar poşta are obligaţia, conform repartiţiei pe care o au ei pe străzi, să dea aceste 30 de procente din cele 250 miliarde. Chiar dacă Poşta ar primi toată suma odată, tot nu ar putea să plătească fiecărui pensionar în aceeaşi zi. Poşta va avea probleme şi acum, căci au trei tranşe de bani de distribuit şi nu patru ca în celelalte luni. Trebuie, în consecinţă, şi multă înţelegere faţă de poştaşii care distribuie acelaşi număr de pensii, într-un timp mult mai scurt», spune Pavel Sile.

Iar şefa serviciului de plăţi, Sanda Ioana, adaugă: «Pentru plăţile pensiilor prin bancă, pentru acei pensionari care primesc pensia pe card, plăţile oricum se efectuează pe 14 ale lunii, aşa că nu a fost nevoie de nicio reglementare, nicio reprogramare. Pe data de 14 pensionarii vor primi pensiile în contul lor, ca în fiecare lună».

Aşadar, mulţi, puţini, banii de pensie vor ajunge în portofelele tuturor pensionarilor pentru a-şi pregăti Sfintele Sărbători!