Peste câteva zile, clopoțelul va suna închiderea anului școlar 2012-2013. După un an de concentrare asupra temelor și nenumărate competiții care să-i claseze pe locurile fruntașe la învățătură, urmează mult așteptata vacanță de vară. Trei luni de recreere, bucurie și bună dispoziție. Însă, dacă vrei ca puștiul tău să se relaxeze, să se distreze și să descopere lucruri noi, du-l în colectivitate. Taberele cu tematici fac deliciul verii la copii.

Tabără de Tenis 

La Bran, toată vara se va organiza tabăra de tenis. Se fac serii de câte 25, pe categorii de vârste, deplasările fiind accesibile copiilor între 5 și 18 ani. Micuții iau lecții de tenis cu instructori și sunt supravegheați de personal atestat, beneficiază de echipament special, fac excursii, iar la nevoie sunt îngrijiți de medici și asistenți. Vor vizualiza filmulețe de tabără și la final, vor primi medalii pentru clasamentul la concursul pe echipe. 

Perioade de tabără – 7-13 iulie, 14-20 iulie, 28 iulie-2 august, 25-31 august; 

Cost – 748 de lei, cazare în regim de pensiune completă și activități generale de tabără. 

Tabără de echitație 

În zona Brașovului, la Cheile Râșnoavei va avea loc tabăra de echitație. Cu mic cu mare, copiii sunt așteptați să se cazeze la o pensiune de trei margarete, unde se vor bucura la maxim de momente unice. Vor face cursuri de echitație, vor învăța să hrănească și să îngrijească poneii și caii. În aerul curat al munților se vor plimba cu căruța trasă de cai și vor participa la jocuri distractive în aer liber. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Cei mai buni călăreți vor primi diplome speciale. 

Perioade de tabără – 30 iunie-6 iulie, 21-27 iulie, 4-10 august  

Cost – 1.000 de lei, cazare la pensiune completă, cu patru mese pe zi, transport, cursuri de echitație și toate celelalte activități 

Tabără de biciclete 

Pentru puștiul tău care adoră să se aventureze pe două roți, tabăra ideală este cea de biciclete. Va parcurge un traseu lung, de la Sibiu, până la Vulcan, în Brașov. Zilnic, va parcurge cu bicicleta între 20 și 40 km, pe la Poalele Munților Făgăraș, Mărginimea Sibiului, Țara Oltului, Țara Făgărașului și Țara Bârsei, pe drumuri locale și județene asfaltate cu trafic redus, drumuri forestiere și de pământ. Printre obiectivele turistice pe care le va vizita în drumețiile lui se află și centrul istoric al Sibiului, biserica fortificată din Cisnădie, Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Moara de la Ohaba și Mânăstirea și Peștera de la Șinca Veche. Se pleacă din București și trebuie să aibă bicicletă personală. Deplasarea se va face cu trenul. Are nevoie de echipament de protecție format din cască și mănuși. Va fi acceptat numai dacă are între 8 și 15 ani. 

Perioada de tabără – 14-20 iulie;   

Cost – 1.300 de lei, în care sunt incluse cazarea, trei mese pe zi, plus transportul copilului și al bicicletei cu trenul.

Tabără de engleză

Dacă vrei ca micuțul tău să învețe limba engleză într-un timp record, trimite-l în tabăra de engleză de la Bughea de Jos, județul Argeș. English Kids Academy va organiza aici, o tabără de excepție cu profesori din Marea Britanie. Într-un cadru excepțional, în mijlocul naturii, va îmbina învățarea limbii engleze (21 de ore de curs) cu distracția la maxim. Va participa la diverse jocuri sportive, recreative, seara talentelor (karaoke), foc de tabără, excursii în pădure, va vizita Muzeul Orășenesc Câmpulung Muscel, va avea acces la piscină. Cazarea, la pensiune de trei margarete.   

Perioade de tabără – 24-30 iunie (clasele a III-a și a V-a), 30 iunie-7 iulie (clasele a II-a și a III-a), 7-14 iulie (clasele aV-a și a VII-a);

Cost – 725 de lei, cazare la unitate hotelieră de trei stele, mese incluse, plus cursuri de limba engleză și alte servicii.  

Tabără de pictură 

Puștiul tău e pasionat de desen? Îi poți face o vacanță de vis înscriindu-l la tabăra de pictură de la Dâmbul Morii, județul Brașov. Aici își va pune la punct noțiunile de bază ale desenului, culorilor și va desluși tainele picturii. Sub îndrumarea unor profesioniști în domeniu, copilul va învăța elemente de limbaj plastic, va realiza mape cu schițe, va participa la expuneri teoretice și practice. În cele câteva zile petrecute printre puști care-i împărtășesc pasiunea, va dobândi și noțiuni generale despre fotografie. Cele mai apreciate lucrări vor fi premiate, autorii primind medalii și diplome. 

Perioade de tabără – 7-13 iulie, 18-24 august; 

Cost – 690 de lei, cazare la pensiune de trei margarete, trei mese pe zi și diverse activități creative și recreative

Tabere internaționale

 New York – Iona College – tabără de limba engleză – 2 săptămâni – 3.480 de dolari pentru copii între 13 și 17 ani 

 Anglia – Cambridge – Tabără de limba engleză și seminarii de arte vizuale – 2 săptămâni 2.400 euro pentru copii cu vârste între 14 și 17 ani 

 Irlanda – Dublin – Tabără de limba engleză – 2 săptămâni 1.700 de euro pentru copii de 10-17 ani 

 Anglia – Oxford – Tabără de limba engleză – 2 săptămâni – 1.500 de euro pentru copii cu vârste între 12 și 17 ani.