Chiajna încă tremură

Cazul Brașov-Mediaș-Chiajna e departe de a fi închis. Mai mult, a ajuns pe masa procurorilor DNA, aceiași care au anchetat și Dosarul Transferurilor.

 Deși sezonul intern a început de câteva etape, lucrurile nu sunt deloc lămurite în ceea ce privește participarea echipei Concordia Chiajna la jocurile acestui campionat. Mai precis, echipa ilfoveană ar putea fi oricând scoasă din competiție și înlocuită cu Gaz Metan, dacă se va dovedi faptul că i-a premiat pe cei de la FC Brașov pentru egalul din ultima etapă, cu echipa din Mediaș, în urma căruia Concordia a rămas în prima ligă.

De aproape o lună, zi de zi, jucători, antrenori și oficiali se perindă atât în instanțele fotbalistice, dar și în cele de anchetă ale statului, pentru a face lumină în acest caz. Recent, președintele medieșenilor, Ioan Horoba, a dat o declarație sub jurământ la Direcția Națională Anticorupție și e convins că DNA va face lumină în privința banilor primiți de brașoveni. „Da, am fost audiat, printre altele și despre așa-zisa primă care s-a dat în vestiar jucătorilor de la FC Brașov, după meciul cu noi. S-au dat, la pungă, peste 200.000 de lei unor fotbaliști neplătiți de 7 luni, la un club în insolvență. Dacă nu este primă, atunci e corupţie! Premiere n-avea cum să fie, că au retrogradat. Acolo nu te mai joci cum s-au jucat unii până acum, să spună toate fanteziile pe la Comisia de Disciplină. La DNA, n-ai spus adevărul, se constată că e altceva, te-ai ars!“, a spus Horoba.

Interesant, cazul FC Brașov-Gaz Metan este anchetat de aceiași doi procurori care s-au ocupat și de Dosarul Transferurilor, Doru Țuluș și Valentin Burlacu. „Erau foarte bine informați, aveau destule date, din câte mi-am dat eu seama. Văd că organele statului
s-au sesizat și sper să se facă lumină“, a mai adăugat șeful Gaz Metan Mediaș, citat de Gazeta Sporturilor.

Horoba spune că nu îi acuză pe cei de la Concordia Chiajna, ci pe cei de la Brașov:
„M-au întrebat și de Chiajna, dar eu nu am pronunțat niciodată numele acestui club. Că ei au profitat de conjunctura creată, asta e altceva. Eu am treabă cu Brașovul, fiindcă cei de acolo au fost incorecți. Toți jucătorii au recunoscut și la Comisie că au luat banii, dar nu și de unde și pentru ce. Însă, la DNA, o să spună ei restul, sunt convins!“.

Pe de altă parte, Romeo Pașcu, fost „coechipier” al lui Horoba în „Cooperativa” lui Jean Pădureanu, e convins că acest caz va fi închis de comisiile federale. „O să respingă acțiunea lui Horoba și a lui Gaz Metan Mediaș. Echipa a retrogradat nu din cauza lui FC Brașov. Și rezultatul, să știe spectatorii, nu se poate schimba. A fost 0-0, rezultatul rămâne cel de pe teren. Echipa Gaz Metan Mediaș a retrogradat sub președinția lui Horoba“, a spus Romeo Pașcu pentru Dolce Sport plătind, se pare, și unele polițe mai vechi către fostul său aliat.

În cazul în care ancheta FRF și/sau cea a DNA va confirma premierea venită pe axa Chiajna-Brașov, Concordia va fi retrogradată în Liga a II-a, iar FC Brașov în eșalonul trei.

Președintele medieșenilor, Ioan Horoba, e convins că DNA va face lumină în privința banilor primiți
de brașoveni.