”Pe principiul dacă nu sunt conforme și nu interesează pe nimeni înseamnă că nu sunt necesare – de la 1 mai 2020 vor fi îndepărtate, pentru a nu mai constitui potențiale pericole și obstacole pe domeniul public!”, anunță edilul comunei Dobroești, Valentin Laurențiu Condu, referindu-se la cablurile căzute sau aruncate fără niciun fel de responsabilitate pe stâlpii de iluminat din localitate.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 496 ediția print

”Cu scuzele de rigoare, în cazul deranjamentelor serviciilor de cablu, dar situația nu mai poate fi tolerată, întreaga responsabilitate revenind operatorilor în domeniu – care zilnic trec, văd și nu le pasă! Zilnic deranjează semnele de circulație, abandonează resturi de la lucrări, accesează fără drept stâlpii de iluminat și nu remediază aspectele surprinse în imaginile alăturate!”, explică edilul.

În altă ordine de idei, primarul se declară mulțumit de modul în care sunt sprijiniți elevii din comună și amintește că, la finalul anului 2014, a propus, iar Comitetul Local Dobroești a aprobat, acordarea de burse școlare. ”An de an, acestea au constituit un sprijin real pentru circa 150 de elevi din cele 2 școli de pe raza localității”, spune Valentin Laurențiu Condu. Acesta explică și că, anul acesta, ”urmare a restricțiilor impuse, am hotărât ca bursele școlare – în valoare de 77.650 lei – să fie distribuite la domiciliul celor 153 de elevi beneficiari. Din lipsa de personal suficient în cadrul compartimentului de Asistență Socială am apelat la sprijinul celor două cadre didactice Mirela Țane și Mirela Flonta – care s-au deplasat la fiecare copil acasă, la începutul lunii aprilie”, mai explică edilul, care mulțumește celor două cadre didactice. Totuși, câțiva copii nu au fost găsiți la domiciliu, iar în cazul lor, tutorii sunt invitați la Primărie, pentru ridicarea banilor. Sau pot comunica instituției un cont bancar unde pot fi virate sumele alocate. Pe site-ul instituției sunt menționate numele celor 13 copii care nu au putut fi contactați și sumele ce vor fi acordate acestora.