Poliţiştii Brigăzii Rutiere au dechis dosar penal pe numele unui şofer din Capitală după ce acesta din urmă şi-a parcat autoturismul de teren într-o staţie a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, lângă Guvern, scrie Mediafax.

Maşina, parcată pe întreaga lungime a staţiei de autobuz, blocând accesul în refugiu, a fost fotografiată de mai mulţi locatari din zona bulevardului Iancu de Hunedoara, iar imaginile au fost postate pe site-urile de socializare. Poliţiştii Brigăzii Rutiere susţin că s-au sesizat în urma apariţiei acestor fotografii şi au mers la faţa locului pentru verificări.

„Conducătorul auto a fost identificat, ne-am sesizat din oficiu. În cauză se va întocmi dosar penal pentru fapta prevăzută la articolul 339, alin. 1, din Codul Penal”, a declarat comisarul Ovidiu Munteanu de la Brigada Rutieră.

Prezent la faţa locului în momentul venirii agenţilor de la rutieră, proprietarul autoturismului de teren a declarat că este locul unde îşi lasă de obicei maşina.

Reprezentanţii RATB au confirmat că locul unde a fost parcat autoturismul este staţia pentru autobuzele de pe linia 182.

„Este pe sensul de mers spre Gara de Nord. Aici avem o distanţă de aproximativ 25 de metri între copertină şi indicator, dar este în zona frontului de staţie”, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Bărbatul va fi cercetat acum de poliţiştii de la rutieră pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.