Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, șeful social-democraților, a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că a rupt demisia pe care i-a trimis-o Victor Ponta, adăugând că nimeni nu îl dă pe acesta afară din partid.

“În ceea ce privește demisia lui Victor Ponta, demisia în alb, așa cum am spus, am rupt-o. Pentru că nu mi se pare ceva serios și chiar nu mai vreau să stau, să rămân în aceste jocuri. Victor Ponta e un om de care e nevoie în partid. Nimeni nu l dă afară din partid. Dacă vrea să rămână și să activeze în partid este foarte bine, dacă nu, e decizia dumnealui și nu mai vreau să particip la aceste jocuri”, a afirmat, potrivit Agerpres, Dragnea.

El a precizat că nu mai vrea să discute despre acest subiect, ci despre guvernare. “Să discut în fiecare zi despre ce a spus unul și altul, eu așa ceva nu mai fac”, a adăugat liderul PSD.

Săptămâna trecută, fostul premier, Victor Ponta şi-a înaintat demisia din PSD preşedintelui Liviu Dragnea, explicând că aşteaptă ca acesta să “ia decizia”. “Mi-am dat demisia. Astăzi, i-am dat-o domnului Dragnea, cu care am avut o discuție destul de lungă. Demisia mi am dat-o. Nu am mai scris de mult timp de mână, dar am scris astăzi. Aștept ca domnul Dragnea să ia decizia”, a afirmat Victor Ponta, la Antena 3.

El a adăugat că nu vrea să plece din PSD și s ar putea să mai fie membru al partidului și în continuare.

“Eu nu vreau să plec din PSD, în schimb vreau să îmi păstrez niște drepturi, pe care, culmea, mi le-am exercitat și în vremea dl. Năstase și în vremea dl. Geoană, și anume acelea de a sprijini PSD când lucrurile cred că merg în direcția bună și de a-mi spune părerea când cred că sunt lucruri de îndreptat”, a menționat Victor Ponta. Acesta a adăugat că Liviu Dragnea va pune data demisiei dacă decide astfel.

“Sunt membru PSD și, sincer să fiu, s-ar putea să mai fiu pentru că eu nu am niciun fel supărare nici pe membrii PSD, nici pe votanții PSD, nici pe majoritatea colegilor mei (…). Însă, nefiind altă posibilitate, fac ceea ce am făcut eu de când sunt membru PSD din 2002: când îmi plac lucruri, le susțin din toată inima, mă bat pentru ele, când sunt câteva lucruri care nu merg bine, îmi permit să le spun. Dacă asta deranjează sau dacă cei din conducere consideră că asta este inacceptabil, nu trebuie să facă vreo ședință ca la domnul ăla, Chirică. Eu, totuși, sunt un om serios, ne strângem mâna, rămânem prieteni”, a spus Ponta.

Ordonanţa 13 i-a destabilizat!

Referitor la discuția cu Liviu Dragnea, Ponta a spus: “Am avut o discuție destul de lungă și nu vă închipuiți că ne-am dat cu paharele în cap, că nu era cazul. (…) Ne-am văzut mai la prânz”.

Întrebat când s-a produs ruptura de Liviu Dragnea, Ponta a menționat momentul în care și-a spus opinia despre modul în care s-a gestionat Ordonanța 13.

“Probabil de la momentul februarie, când am ieșit și mi-am spus public părerea – că modul în care s-a gestionat povestea asta cu Ordonanța 13 a fost un mod dezastruos. Și cred că, totuși, toată lumea e de acord cu mine, chiar și cel mai înfocat pesedist”, a adăugat Ponta.

El a spus că replicile dintre el și Liviu Dragnea s-au încheiat. “I-am spus: “Liviu, ok, am înțeles, nu are rost să ne certăm și să ne supărăm atâta. Tu ai susținerea unanimă a tovarășilor de la sate și orașe, cum a zis toată lumea, te-ai consultat cu Comitetul Executiv când ai propus-o pe doamna Sevil Shhaideh. (…) Cred că s-au ars cu cafeaua când au văzut la televizor. Eu mă ard cu cafeaua când văd anumite numiri în Guvern”, a relatat Ponta.

Articol apărut în nr. 342 al Jurnalului de Ilfov