Secretarul general PNL liberalilor, deputatul de Ilfov Eduard Hellvig apreciază că  fostul membru PDL Mihai Stănişoară  aduce, un plus de valoare partidului. El a afirmat că este convins că acesta vrea să pună bazele unei construcţii de dreapta, nu să primească vreo funcţie.

„(…)Când un om politic părăseşte un partid, se discută despre traseism politic, despre oportunism şi aşa mai departe. Cred că PNL, a dat un semnal că, dincolo de disputele politice existente în societatea românească, are disponiblitatea şi capacitatea de a atrage oameni care au competenţe şi specializări particulare, pregătiri profesionale care aduc o contribuţie atât spaţiului public, politic, cât şi României”, a spus Hellvig la Digi 24.  

„Mihai Stănişoară nu a venit să primească o poziţie de preşedinte de comisie, de viitor ministru în Guvern, ci a venit tocmai pentru a pune bazele unei construcţii într-adevăr de dreapta”, a mai spus Hellvig. Totodată, secretarul general al PNL a afirmat că nu crede că PSD are de ce să fie deranjat de această mișcare a ex-pedelistului. 

„Eu cred că nu au de ce să privească lucrurile cu spaimă, cu îngrijorare. Eu sunt ferm convins că şi PSD este preocupat să-şi consolideze zona de stânga, la congresul din luna aprilie, şi că latura doctrinară va fi foarte prezentă în comunicarea lor publică. Ca atare, nu am de ce să consider că PSD se simte deranjat datorită venirii lui Mihai Stănişoară.”, a declarat Hellvig 

În privința eventualelor „invidii” din partea unor membri cu vechime în PNL, în varianta că Stănişoară ar putea primi o funcţie de vicepreşedinte, Hellvig crede că acestea nu vor exista. 

Mihai Stănişoară şi-a anunţat miercuri înscrierea în PNL, Crin Antonescu, afirmând că va solicita conducerii liberale ca acesta să îndeplinească o funcţie de vicepreşedinte executiv cu atribuţii în ceea ce priveşte securitatea naţională.