“Cred că acei consilieri prezidenţiali care doresc să îl sprijine pe domnul Băsescu în cariera sa politică de după Cotroceni ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile publice pe care le ocupă (chiar dacă legea nu le impune) şi apoi să construiască dreapta sau stânga, depinde cum vor mai simţi la acel moment”, susţine Hellvig într-o postare pe blog.

De asemenea, secretarul general al PNL susţine că alegătorii sunt în postura de a fi “luaţi de proşti de o gaşcă de şmecheri de stânga-dreapta”, în timp ce “Traian Băsescu încearcă din nou să manipuleze publicul, să fure startul şi să fraudeze o competiţie”. În acelaşi timp, Hellvig spune că dilema lui Cristian Diaconescu din octombrie 2011, când lansa Platforma de Stânga, privind persoanele care pot determina “modernizarea” şi schimbarea destinului “stângii româneşti” şi-a găsit rezolvarea.

“Azi, dilema sa a fost depăşită: a aflat cine alţii decât progresiştii stângişti pot relansa societatea: dreptacii băsişti”, afirmă liberalul. De asemenea, el susţine că libertatea de asociere într-o fundaţie nu este îngrădită în mod legal consilierilor prezidenţiali, însă în cazul Mişcării Populare aceştia folosesc bani publici pentru a pregăti viitorul politic al preşedintelui după 2014. “Este imoral să fii consilierul preşedintelui ţării şi să faci jocurile acestuia în pregătirea vieţii şi activităţii sale post prezidenţiale (…) Mă preocupă modul în care se foloseşte de paravanul numit consilieri şi de modul în care consilierii pe banii statului se oferă drept paravan la scenă deschisă”, a mai precizat Hellvig.