Elevii au revenit la școală, astăzi, dupa vacanța de primăvară și ziua libera de 1 Mai, iar în lunile mai și iunie vor avea teze și evaluări, dar și alte zile libere – de 1 Iunie și Rusalii.

Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 26 mai și vor da examenul de Bacalaureat pe 6 iunie. Elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 9 iunie, iar din 19 iunie vor susține probele scrise de la Evaluarea Națională. Pentru ceilalți elevi, vacanța de vară va începe pe 17 iunie și se va încheia pe 10 septembrie.

Vacanța de primăvară s-a încheiat, așadar, pe 30 aprilie, dar a urmat ziua liberă oferită de 1 Mai, așa că elevii au revenit la cursuri, de astăzi.

În semestrul al doilea, elevii vor mai avea liber joi 1 Iunie, de Ziua Copilului și luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii.

În luna mai, elevii de la gimnaziu și din licee vor da tezele, acestea trebuind să fie programate cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului al doilea.

Elevii din clasa a IV-a vor avea evaluarea naționala, pe 3 mai la limba română, pe 4 mai la matematică și pe 5 mai la limba maternă.

Vor urma testările de la evaluarea națională, pentru elevii clasei a VI-a, care vor susține probe la limbă și comunicare, pe 10 mai și la matematică și științe ale naturii, pe 11 mai.

Rezultatele obținute nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare. Școlile vor anunța părintii care sunt rezultatele de la Evaluarea națională, rezultate care reflectă stadiul formării competențelor la limba română, limba maternă și matematică.

Cei care nu au organizat până acum programul ”Școala Altfel”, mai pot alege săptămâna de activități extrașcolare în perioada 15 mai – 9 iunie.

Elevii din clasa a XII-a vor încheia anul școlar 2016-2017 pe 26 mai, pentru a se putea pregăti pentru examenul de Bacalaureat, care va începe pe 6 iunie.

Și elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, pe 9 iunie, pentru că, din 19 iunie susțin probele de la Evaluarea Națională.

Pentru ceilalti elevi, vacanța de vară va începe pe 17 iunie și se va încheia pe 10 septembrie. Pe 11 septembrie va începe un nou an școlar.

Probele de la examenul de Bacalaureat, susținute din 6 iunie până pe 30 iuniePentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22 – 26 mai. Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale și de competențe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competențe digitate (9, 12-13 iunie) și limba străină (114-16 iunie).

Probele scrise vor începe pe 26 iunie cu limba și literatura română, 27 iunie – limba și literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului și specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 16.00 și, în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, afișarea rezultatelor finale fiind programată pentru 10 iulie.

Probele scrise de la Evaluarea Națională la clasa a VIII-aElevii clasei a VIII-a vor termina cursurile pe 9 iunie și se vor înscrie la Evaluarea Națională din 7-9 iunie.

Probele scrise vor fi susținute pe 19 iunie la limba și literatura română, pe 21 iunie la matematică și pe 22 iunie la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie și tot atunci pot fi depuse contestațiile, care vor fi soluționate până pe 30 iunie, când vor fi anunțate rezultatele finale.

Din acest an școlar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20%, fata de 25% până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singura etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale.  Admiterea în liceu se va finaliza pe 28 iulie.