Serbarea de vară a Clubului de Chitară Buftea a ajuns la cea de a doua ediție, ocazie cu care, sâmbătă, 10 iunie, la Centrul Cultural Buftea, 35 de chitariști și-au etalat “achizițiile” muzicale de peste an.

Conform tradiției deja înrădăcinate, serbarea a început de la cel mai mic chitarist, grupa de începători, urmând cea de intermediari. Spectacolul a culminat cu grupa de chitariști avansați, organizatorii fiind onorați și de prezența unor invitați speciali, unii din Buftea, cum ar fi Mihnea Vintilă – interpret vocal, Elis Marin – chitară clasică, dar și din București, Bogdan Mihăilescu – chitaristul Formației de Jazz-Rock “Wherther Project”. Acesta din urmă a încântat auzul tuturor celor prezenți cu riff-urile sale de chitară electrică, umplând de emoție nenumărate suflete de mici chitariști.

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 357.

pag 14 jpg

„Pentru anii următori ne propunem ca acest proiect «Serbarea de vară» să continue să devină un adevărat spectacol, prin dezvoltarea abilităților chi­tariștilor noștri, care promit să devină din ce în ce mai buni, dar și prin diversificarea numărului de invitați, așteptând, de asemenea, un număr cât mai mare de spectatori. Țin să mulțumesc în mod special celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment, Primăria Buftea, în mod special domnului primar Gheorghe Pistol, pentru susținerea și încrederea ofe­rită, personalului Centrului Cultural Bufea, pentru amabilitatea și profesionalismul de care au dat dovadă, reprezentanților presei locale, dar și tuturor părinților care ne-au susținut toată această perioadă, au luptat alături de acești copii mi­nu­nați și talentați care prevestesc un viitor cultural al orașului Buftea, cel puțin la fel de înalt ca și până acum”, ne-a declarat profesorul Sorin Marcu, coordonatorul Clubului de Chitară.

Clubul de Chitară Buftea a luat ființă în toamna anului 2015 la Palatului Copiilor Buftea și de atunci găzduiește anual cursurile de chitară pentru câteva zeci de tineri. La Clubul de Chitară Buftea, vârstele copilașilor încep de la 6 ani și până la adolescenți de 16 ani, toți bucurându-se de un tratament spe­cial, fiecare dintre aceștia abordând un tip de muzică adaptat vârstei și preferințelor, de la cursuri de chitară clasică până la chitară fingerstyle, folk și chiar rock.

Deoarece nivelul cu­noștintelor chitariștilor a crescut, a fost posibi­lă chiar și înființarea unei for­mații „Guitar Club Band”, formată din patru membri, care a abordat un stil de muzică folk – pop, participând deja la câteva evenimente și promițând pentru viitor o traiectorie artistică specială.