Alex Florea a remarcat diferența dintre votul juriului și votul publicului, acordate României pentru piesa „Yodel It!”. „Ni se pare un lucru extraordinar din partea publicului. E clar că din partea juriilor am fost trași în jos, iar asta s-a văzut, dar suntem extraordinar de mulțumiți pentru voturile primite din partea publicului, căruia trebuie să îi mulțumim din suflet”, a spus el, remarcând votul din diaspora.

În ceea ce privește prestația pe scena de la Kiev, sâmbătă, Alex Florea, a apreciat că „a fost cea mai bună ca energie”.

„Poate au existat mici falsuri, dar asta nu mai contează. Contează că publicul ne-a apreciat”, a punctat el.
La rândul său, Ilinca Băcilă a vorbit despre experiența de două săptămâni la competiția cântecului european.

”Arată bine tot timpul!’ Trebuie să te machiezi tot timpul, că mereu sunt camere – asta am învățat”, a spus ea cu umor.

Ea a vorbit și despre faptul că această competiție a făcut-o să se maturizeze.

”A fost o experiență foarte frumoasă, dar în același timp foarte grea, foarte dificilă. Cred că în astea două săptămâni m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani”, a spus Ilinca.

De asemenea, și ea a remarcat importanța votului publicului. ”Consider că la ce trebuie să ne raportăm este votul publicului, care este majoritar, iar dacă în public am fost Top 5, este incredibil”, a punctat Ilinca.

Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câștigat Eurovision 2017 cu piesa cu „Amar Pelos Dois”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Centrul Internațional de Expoziții din capitala Ucrainei.

Portugalia a primit 758 de puncte.

România – reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cu „Yodel It!” – s-a clasat pe locul 7, cu 282 de puncte.

Podiumul Eurovision este completat de Bulgaria – reprezentată de Kristian Kostov, cu „Beautiful Mess” – 615 puncte, și Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu „Hey Mamma” – 374 puncte.

Câștigătorul trofeului Eurovision a fost ales în urma votului juriului și al publicului, care au avut ponderi egale.