Jurnalul de Ilfov s-a întâlnit cu primarul Cristian Pretorian și viceprimarul Ionuț Țigănașu pentru a discuta despre planurile pe care aceștia le au pentru comuna Balotești. Unul dintre subiectele abordate a fost  modernizarea drumurilor.

Nu mai este niciun secret faptul că asfaltarea străzilor dintr-o localitate reprezintă un reper al gradului de civilizație, dar și cel al confortului pe care îl au cetățenii. În mileniul al treilea, este aberant ca într-o comună din Uniunea Europeană locuitorii săi să înoate prin noroaie, sau să-și strice mașinile pe drumuri desfundate și pline de gropi.

De aceea, unul dintre obiectivele prioritare al echipei aflate la conducerea primăriei din Balotești a fost tocmai modernizarea drumurilor din comună. Astfel s-a ajuns ca, în acest moment, peste 80% din străzile din comună să fie asfaltate și să beneficieze de rețele de apă și canalizare. Iar acest demers continuă.

Iată ce spune primarul: „Din primăvară, vom demara un proiect care are în vedere asfaltarea a peste 20 de străzi, care însumează 12 kilometri, din satul Dumbrăveni și ce a mai rămas în Balotești. Acum, în iarnă, vom pregăti licitația și autorizațiile de construire. Totodată, după finalizarea lucrărilor de canalizare din Săftica, va trebui să alocăm o sumă de 6 milioane de lei pentru refacerea tuturor străzilor afectate în urma acestor lucrări. Vorbim despre circa 10 străzi din acest sat, pe care, pe lângă asfaltare, vom amenaja și trotuare și o rețea de preluare a apelor pluviale. Vor mai rămâne doar străzile mărginașe, din zonele unde se construiește în prezent, care vor fi, la rândul lor, asfaltate.”

Cristian Pretorian, tânărul primar al comunei Balotești
Cristian Pretorian, tânărul primar al comunei Balotești

Trebuie amintit, de asemenea, și faptul că, pe lângă asfaltarea drumurilor, primăria a amenajat atât trotuare, cât și parcări, mai ales în zona blocurilor și școlii din Balotești.

În zilele următoare, veți putea citi pe site-ul Jurnalul de Ilfov și alte noutăți cu privire la planurile pe care le au cei doi edili. Puteți citi interviul integral în ediția tipărită Jurnalul de Ilfov.