MADR a anunțat ­vine că în urma demersurilor guvernului a fost parafată o înțelegere pentru exportul a 200.000 de capete de ovine spre Emiratele Arabe Unite, prin compania Al Mawashi din Kuweit, iar prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an.

„În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica Dăncilă, și de o parte din membrii cabinetului, în țările din Golf, precum și a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor și a acțiunilor de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri din România și țările din Golful Persic, în vederea deschiderii piețelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete”, se arată într-un comunicat al MADR.

„În momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijină acest tip de colaborări și intensifică eforturile de creștere a exporturilor și de consolidare a relațiilor comerciale dintre fermierii români și societățile de achiziție din țările interesate de producția românească”, se mai arată în comunicat.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.438