Se pare că echipa marinarului din Voluntari suferă de o boală incurabilă. Deși beneficiază de condiţii de pregătire excelente și are în lot fotbaliști cu experienţă, FC Voluntari pare blestemată. Nu reușește, orice ar face, să spargă ghinionul și să reușească prima victorie în Liga I, în ciuda faptului că beneficiază de un sprijin care ar stârni invidia multor echipe din prima competiţie fotbalistică a ţării.

Este cât se poate de clar că fotbaliștii de la Voluntari nu au reușit să se ancoreze în realitatea campionatului. Chiar dacă sunt posesorii unei ditamai ancore imprimate pe emblema clubului. Nici sosirea lui Gigi Mulţescu, „paramedicul” care a resuscitat o sumedenie de echipe aflate pe buza prăpastiei, nu pare să fi dat roade, deși unii spun că este încă prea devreme să cerem rezultate.

 

Un „meci de șase puncte” ?!

Înainte de meciul cu CSMS Iași, noul antrenor al ilfovenilor declara, plin de încredere, că, „meciul cu Iași e unul de 6 puncte. Scopul nostru este să băgăm sub noi cât mai multe echipe. Acum lucrurile stau mult mai bine, jucătorii au perceput ce le cerem. Nu putem să facem minuni, ai nevoie de șansă, de reacții ale jucătorilor, de sacrificiu și să-și depășească limitele. Lucrăm și psihologic și am reușit să-i aduc pe jucători într-o stare propice. Trebuie să recunosc că sistemul play-off e benefic pentru noi, pentru că distanța dintre noi și celelalte echipe se micșorează”. Ei bine, optimismul lui Mulţescu a fost contrazis de ceea ce s-a întâmplat pe teren, jucătorii lui FC Voluntari au șchiopătat la capitolul percepţiei cerinţelor, iar starea lor numai propice n-a fost. Ei nu au reușit să bage pe nimeni sub ei și nici să obţină multașteptata victorie. Pe scurt, elevii lui Bergodi au început mai bine meciul, iar atacantul Golubovici a deschis scorul în minutul 22. Acesta a marcat cu o execuție spectaculoasă, reluând cu capul din 10 metri, peste portarul Balauru. FC Voluntari a încercat să pună în aplicare „percepţiile” transmise de Mulţescu – SMURD jucătorilor, și a reușit să egaleze după 12 minute prin veteranul Tibi Bălan, care a înscris cu o lovitură de cap din cinci metri, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Kone.

 

Înfrângerea, „marcă înregistrată”

Timp de aproape 20 de minute am crezut că FC Voluntari nu își va dezminţi renumele de campioană a egalurilor, dar CSMS Iași m-a contrazis, pentru că ieșenii au reușit golul victoriei în minutul 57 prin Viveiros, care a marcat cu un șut cu exteriorul, de la 16 metri. Iar ilfovenii, cu SMURD-ul la marginea terenului, nu au mai avut puterea de a egala,  în timp ce moldovenii s-au mulțumit să conserve rezultatul. După această victorie, CSMS Iași urcă pe locul 8, cu 16 puncte, iar ilfovenii rămân pe locul 13, cu trei puncte. O cifră rotundă, aș spune eu, cu conotaţii divine.

 

Mulţescu, după această înfrângere, a băgat textul cu experienţa, învăţat de la Mircea Rădulescu. „Azi a învins experiența. A câștigat echipa care a știut să joace mai bine, care a avut jucători care au știut cum să trateze fazele decisive. Noi am ratat ocazii clare și ei au marcat din faze care nu spuneau nimic. Au fost lucruri pe care le-am schimbat, dar mai sunt multe de schimbat. Am încercat ca echipa să fie mai rapidă, dar mai este mult de lucru. Unii jucători nu au avut pregătirea care trebuia, iar unii au fost și accidentați. Am considerat că cei pe care i-am folosit azi erau mai pregătiți și puteau face față mai bine”, a spus, plin de profunzime, Mulțescu.