Echipa lui Bergodi a suferit o înfrângere usturătoare la Cluj-Napoca, după o partidă în care au jucat în 9 oameni încă din minutul 28, și se află într-o situație disperată. Ea ocupă ultimul loc al clasamentului, cu numai 5 puncte după 9 partide jucate. Surata sa ilfoveană stă ceva mai bine, după ce a obținut al treilea egal consecutiv la Giurgiu, ridicând la 6 numărul punctelor acumulate până în prezent.

CFR Cluj s-a distrat pe teren propriu cu FC Voluntari, impunându-se cu 5-0 după o veritabilă demonstrație de forță. Partida a început cât se poate de dezastruos pentru FC Voluntari. Răniți în orgoliu după înfrângerea cu cântec de la Giurgiu, 2-3, ardelenii au deschis scorul după doar 2 minute, prin Itu, care a profitat de ieșirea hazardată a lui Râmniceanu, marcând cu capul din câțiva metri. Au urmat momente de haos în jocul echipei lui Cristiano Bergodi, care a rămas cu doi oameni mai puțin încă din minutul 28. Rodriguez l-a doborât pe Traore în minutul 12 în postura de ultim apărător și a primit direct cartonașul roșu.

În minutul 27, Marko Simonovski, atacantul retras mai în spate după eliminarea lui Rodriguez, a fost trimis și el mai devreme la cabine. La un duel aerian aproape de mijlocul terenului, macedoneanul l-a lovit cu cotul în figură pe Ovidiu Hoban, iar veteranul ardelenilor a rămas întins pe teren.

Centralul Iulian Călin a scos din nou din buzunar cartonașul roșu, după ce a văzut că Hoban sângerează, și a chemat și Salvarea. Mijlocașul a scăpat teafăr, doar cu bandaj la cap, și a reușit chiar să se răzbune și, în minutul 35, a marcat golul de 2-0. Fostul mijlocaș al naționalei a fost copiat un minut mai târziu de Costache, iar CFR a intrat cu un avantaj categoric la pauză.

Campioana ultimelor două ediții a controlat autoritar și repriza secundă, în care a mai reușit să înscrie de două ori. Achim a înscris în proprie poartă în minutul 51, iar Omrani a închis tabela în minutul 66.

Un egal neașteptat pentru „academicieni”

Meciul cu Astra Giurgiu, disputat la Călărași, a fost unul lipsit de ocazii, cele două formații terminând partida cu câte două șuturi pe spațiul porții adverse. Cele două goluri au venit în prima repriză. Gabriel Tamaș a marcat în propria poartă în minutul 31, fiind la al doilea autogol de la revenirea în România. Fundașul central al giurgiuvenilor a fost imitat de Alexandru Popescu, în al treilea minut de prelungire al primei reprize. Mijlocașul ilfovean a deviat în proprie poartă o minge venită din corner, de la Constantin Budescu.

Finalul a fost dinamizat de eliminarea căpitanului oaspeților, Radunovic, din minutul 75. Ultimul sfert de oră a fost unul pe contre, cu formația lui Dan Alexa ratând două oportunități importante.

Clinceni ajunge astfel la 6 puncte și e pe locul de baraj în acest moment.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.468