Abandonul școlar reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă sistemul de educație din România. Datele ”Salvați Copiii” arată că unul din 10 copii cu vârsta între 7 și 10 ani nu frecventează învățământul primar, cu toate că are vârsta corespunzătoare. În 2013, numărul copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani care nu erau înscriși la nicio formă de învățământ se ridica la aproximativ 366.000.

De 25 de ani, ”Salvați Copiii” depune toate eforturile pentru a reduce abandonul școlar și pentru a ajuta cât mai mulți copii să meargă la școală. Principalul eveniment prin care organizația finanțează programele dedicate copiilor defavorizați este Festivalul Brazilor de Crăciun. Anul acesta, festivalul a ajuns la cea de-a cincisprezecea ediție, după ce, de-a lungul anilor, prin intermediul acestui eveniment s-au strâns aproximativ 3 milioane de euro, prin care au fost ajutați peste 20.000 de beneficiari, prin programele edu­caționale ”Grădiniţe esti­vale”, ”A doua șansă” și ”Școală după școală”.

”Să fii generos astăzi înseamnă să investești în viitorul copiilor. Ne dorim ca și anul acesta să strângem fonduri pentru cât mai mulți copii care, din diverse motive, nu pot merge la școală. Prin Festivalul Brazilor de Crăciun, ”Salvați Copiii România” finanțează programele edu­­caționale menite să reducă abandonul școlar. Fără generozitatea sponsorilor noștri, acest lucru nu ar fi posibil. Le mulţumim tuturor companiilor, designerilor, persoanelor publice și nu numai, care ne sprijină și au încredere că împreună putem reda acestor copii șansa la educație și la un viitor decent”, a declarat Andi Moisescu, preşedinte ”Salvaţi Copiii România”.

În cei 15 ani de la lan­sare, Festivalul Brazilor de Crăciun a devenit un eveniment de referință, la care participă cei mai influenți manageri de com­panii, antreprenori, per­soane publice, oameni de business și de media, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaționale ale ”Salvaţi Copiii România”. Evenimentul este organizat sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, concepuți exclusiv pentru această ocazie, de către unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din țară.

 

Anul trecut, licitațiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse între 700 și 16.000 de euro.