Proiectul pe care Asociaţia Activarea Drepturilor Omului din România (ADO) l-a lansat şi al cărui titlu l-am folosit pentru articol, are drept scop să acorde sfaturi şi să ajute să se orienteze 12 tineri care se pregătesc să părăsească Centrul de Plasament nr. 5 din Periş.

Lansarea acestui proiect şi al celui de-al doilea, „Violenţa NU este domestică”, a avut loc pe 12 iunie în prezenţa unui mare număr de oameni de afaceri români şi străini şi a noului director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, Bogdan Iulian Pîntea. Cea care a iniţiat proiectele este şi Preşedintele Asociaţiei, avocatul Elena Corciu care, alături de un grup de avocaţi şi experţi în comunicare şi marketing a înfiinţat Asociaţia în noiembrie 2012.

Cine-i CHEFUL?

Nimeni altul decât unul dintre cei mai apreciaţi bucătari ( în terminologia internaţională se spune chef, se citeşte şef) pe plan naţio­nal şi internaţional, Cezar Munteanu. De fapt, programul lansat de Asociaţia  ADO are ca punct de plecare o serie de campanii sociale anterioare organizate de Chef Cezar, campanii care urmăresc integrarea copiilor rromi în societate. În consecinţă, cei 12 tineri vor fi asistaţi juridic gratuit de către Casa de Avocatură „Corciu şi Asociaţii” prin alocarea unor sume din onorariile de avocat şi apoi, prin intermediul lui Chef Cezar vor fi instruiţi în meseria de bucătar. Ideea este ca, ulterior, în momentul în care, la 18 ani vor părăsi centrul din Periş, să poată avea o calificare pentru a-şi găsi o slujbă.

Lansarea programelor a fost onorată de o mică orchestră de tineri veniți de la Periș alături de îndru­mătoarea lor. Ei  au oferit câteva momente mu­­zicale emoţionante şi mult apreciate de public.

Juriul corect!

Zgomotul din timpul desfășurării concursului de dans  „Flori de mai” a distorsionat recepţia corectă a numelor componenţilor juriului. Așadar, de la stânga: Mariana Răileanu, Rafila Badea, Alexandrina Niţă, Ștefania Cojocaru și Cristian Ciripan.