Două echipe de fotbaliști juniori din Buftea au reușit recent o frumoasă performanță ce merită toate laudele: pe lângă faptul că au fost singurii sportivi care au reprezentat țara noastră la un turneu regional de fotbal din Franța,  au avut și rezultate demne de remarcat, având în vedere că s-au luptat cu mai multe echipe din șase țări și a fost prima lor ieșire în străinătate.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 452

”Datorită rezultatelor pe care le-au dobândit două grupe de copii la fotbal, respectiv echipe de 2004 și 2008, din cele 10 grupe de juniori ale ACS Voința Buftea, care ne poziționează în primele 20 de echipe la nivel național, am fost solicitați să mergem la turneul internațional de juniori Métallo’s Cup, din Franța, care s-a desfășurat în perioada 20 – 22 aprilie 2019, la Hazebrouck și la Isbergues, pe două categorii diferite de fotbal”, ne-a declarat Ion Tatulică, președintele Asociației Club Sportiv de Sănătate Voința Buftea.

Echipa de juniori 2004 a jucat la Hazebrouck, avându-l antrenor pe Sorin Nuță, fiind în com­pe­tiție cu alte 15 echipe din 5 țări, iar echipa de 2008 a jucat la Isbergues, antrenată fiind de Ion Mihai, având de întrecut alte 43 de echipe din 5 țări.

Copiii au făcut în hexagon o impresie foarte bună

”Performanța ne-a promovat. Este prima oară când România a fost invitată la acest turneu internațional de fotbal, iar Buftea a reprezentat România cu cinste, pentru că din cele 16 echipe înscrise la 2004, am ocupat locul 4, iar la categoria 2008 au jucat 44 de echipe, buftenii noștri obținând locul 5”, ne-a spus, cu mândrie, Ion Tatulică.

Ion Mihai, antrenorul echipei de 2008, a subliniat că Métallo’s Cup 2019  a fost un turneu foarte bine organizat și a reprezentat o experiență foarte frumoasă pentru juniorii care s-au întors cu un alt tonus din excursia lor. ”În cadrul turneului au fost acordate și premii individuale, iar noi am reușit să luăm premiu pentru cel mai bun portar la grupa 2008, cu Darius Grigore. Comportamentul copiilor a fost foarte bun. O experiență extraordinară pentru copii, deoarece ei au avut șansa să cunoască altă cultură, alt fotbal, altă civilizație. Au văzut lucruri noi și cred că au venit cu o experiență extraordinară de viață. Probabil  că pe viitor îi va ajuta foarte mult vis-a-vis de caracter, personalitate. Ne bucurăm că au participat atât de mulți copii, adică 29, iar gazdele au fost plăcut impresionate ei”, a mai spus antrenorul Ion Mihai.

Toate performanțele acestea apar când se crează o familie cu totul, adică copii, părinți, antrenori, conducere administrativă locală și toți lucrează împreună, au subliniat reprezentanții ACS Voința Buftea, care au evidențiat faptul că organizatorii au asigurat cazarea și masa sportivilor, în vreme ce transportul a fost organizat de Primăria Buftea, cu acordul Consiliului Local.

Antrenorii sunt convinși că, anul viitor, tinerii sportivi vor face o figură și mai frumoasă la același turneu la care, datorită rezultatelor obținute, adică locul 4, copiii din grupa de 2004 și-au câștigat automat dreptul de participare și au fost invitați  cu inima deschisă de organizatorii din Hexagon, să facă parte din competiție.

Să nu uităm că tinerii fotbaliști fac parte din ACS Voința Buftea, un club tânăr, care are deja 15 discipline sportive, în condițiile în care funcționează din anul 2012. Iată că după doar câțiva ani a început să vină cu performanțe uimitoare și să reprezinte o forță nu doar pe plan local, în lumea sportului. În perioada 30 mai – 2 iunie, ACS Voința Buftea va participa la un turneu internațional de lupte libere la Chișinău, cu patru copii din Buftea. De asemenea, 12 copii se pregătesc să participe în perioada 20-23 iunie, la campionatul mondial de karate, care va avea loc la Bratislavia, în Slovacia.

”Când am plecat la drum, în 2012, cu ACS Voința Buftea nu ne-am gândit că vom avea atât de multe performanțe. Ne dorim să avem copii cât mai mulți la sport, e benefic pentru toți copiii să facă sport în Buftea. Acum avem 483 de copii înscriși și ne dorim să urcăm numărul la 6-700 de copii, ceea ce ar însemna foarte mult și pentru oraș. Clubul este afiliat în proporție de 70% la toate disciplinele pe care le avem”, ne-a mai spus Ion Tatulică.