Nămeții bat în geam în Ilfov, dar „echipa fanion” a județului, prim-divizionara Concordia Chiajna, nu își face griji. Elevii lui Ionuț Chirilă stau pe Titanic și și-au propus să viziteze Kremlinul și New Yorkul.

De câteva zile – tocmai bine, când în țară se dezlănțuia urgia naturii – fotbaliștii de la Concordia Chiajna se află în Turcia, în Antalya, făcându-și veacul pe „Titanic”. Nu vă speriați, nu este vorba de celebra navă scufundată acum 100 de ani, ci de hotelul cu același nume din Antalya, o construcție incredibilă, care oferă condiții de 5 stele. Mai mult, fotbaliștii au de gând să viziteze Kremlinul și New Yorkul, adică alte două hoteluri aflate pe coasta Mediteranei.

“Titanic Beach Lara Hotel” este o construcție care imită forma unei nave de croazieră. Hotelul, localizat pe plajă, oferă tratamente de lux – tocmai bune pentru niște fotbaliști care încearcă să își încarce bateriile înaintea unui retur de foc -, patru restaurante și o imensă piscină exterioară. De asemenea, un teren de fotbal, patru de tenis și unul de baschet stau și ele la dispoziția turiștilor. 

Hotelul Titanic a fost cons­truit în anul 2003 și are o suprafață totală de 95.000 mp. Una peste alta, hotelul are în total 589 de camere. Stabilimentul este situat pe malul mării, la 12 km de centrul orașului Antalya și la 10 km de aeroport.

Zona în care este localizat hotelul, Lara – Kundu este una exclusiv turistică în Turcia, pe malul Mării Mediterane, formată din districtul Lara și suburbia Kundu aparținând Antalyei. Plaja de nisip Lara este una dintre cele mai lungi din Turcia și beneficiază de facilități turistice. Plaja Lara este presărată cu hoteluri de lux – copii ale unor locuri faimoase din întreaga lume, situate în special în zona Kundu. 

Antrenamente pe plajă

Fotbaliștii Chiajnei au efectuat deja primele antrenamente în Turcia, combinând ședințele de pe terenurile din jurul hotelului cu cele pe plajă. Preparatorii fizici Roberto de Filippis și Diego Zizzou au un rol important în această perioadă și încearcă să dozeze cât mai bine efortul ilfovenilor.

Din păcate, vremea este instabilă și în Antalya – fără a putea face, însă, vreo legătură cu ce se întâmplă acasă – așa că „vulturii“ au avut parte și de vânt puternic combinat cu o ploaie sâcâitoare. Pentru a-și proteja gazonul, organizatorii turci refuză să pună terenurile de antrenament la dispoziția echipei atunci când vremea nu este favorabilă, iar Ionuț Chirilă este nevoit să își direcționeze elevii ori spre sala de forță, ori spre plajă, unde sunt efectuate exerciții sub comanda preparatorilor fizici.

Concordia Chiajna va sta pe Titanic până pe 7 februarie, când va reveni în țară.

Portari: Rîmniceanu, Cobrea, Dobrescu;

Fundași: Melinte, Savin, Creţu, Leca, Ioniţă, Bucurică, Neagu, Apostol, Bambara, Dima, Albu, Calu;

Mijlocași: Pencea, Da Costa Orlando, Ispir, Coșereanu, Onduku, Papasterioanos, Serediuc, Zuluf, Strătilă, Purece, Roșu, Ov. Marin;

Atacanţi: Welington, Florea, Militaru, Ganea, Mitea, Răsdan, Zaharia.