La începutul acestei săptămâni, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în prima apariţie publică după producerea accidentului în care polițistul Bogdan Gigină a decedat, a declarat că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia, susţinând că nu a văzut accidentul, că a aflat despre producerea acestuia abia după ce depăşise zona şi că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva pe poliţist.

”Ca urmare a solicitării preşedintelui Klaus Iohannis, voi răspunde unor întrebări lansate în spaţiul public. În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie: poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem nu poate alina durerea părinţilor lui, a soţiei, a familiei care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii după accident şi înainte de înmormântare. Dar, Poliţia Capitalei a oferit
într-un comunicat de presă informaţii despre circumstanţele în care s-a produs accidentul, de traseul urmat şi alte astfel de detalii aflate în responsabilitatea poliţiei. (…) Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 20 octombrie, în timpul unei deplasări desfăşurate în scop profesional. Detaliile referitoare la această deplasare au fost deja puse la dispoziţia Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit, nu am ştiut de ce. Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiu că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti coborând şi alergând. Unul dintre ei ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina în care mă aflam a pornit de pe loc. Maşina de poliţie şi cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce depăşisem locul accidentului am aflat ce s-a întâmplat. (…) Ministerul de Interne şi structurile din subordine au asigurat sprijin în desfăşurarea anchetei şi vom pune în continuare la dispoziţia Parchetului toate documentele şi informaţiile solicitate. La acest moment, acestea sunt precizările pe care le pot face public. (…) Transmit, din nou, regretul şi compasiunea mea familiei lui Bogdan şi, aşa cum nimic nu este mai presus de viaţă, nimic nu este mai presus de lege”, a declarat, potrivit Mediafax, vicepremierul.

 

La finalul declaraţiei, Gabriel Oprea a plecat fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.