Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat astazi, in cadrul Comandamentului de Iarna, sa se intervina, in regim de urgenta, pentru curatarea trotuarelor din Capitala si pentru degajarea tuturor strazilor laterale. In acest sens, Gabriela Firea le-a cerut firmelor de salubrizare sa-si asume un termen pana la care trotuarele vor fi practicabile.

La sedinta, alaturi de Primarul General au fost prezenti si primarii Sectoarelor 1, 2, 4 si 5 din Capitala.

Primarul General, Gabriela Firea:  „Se circula bine, in conditii de iarna, carosabilul este la negru, nu sunt intersectii blocate. Fata de ziua de ieri, se observa o reactie mult mai dinamica a operatorilor de salubritate din sectoare. In schimb, v-am rugat sa va dimensionati corect operatorii manuali pentru a putea interveni simultan, atat pe trotuare cat si pe stradutele laterale, lucru care nu s-a intamplat. Vreau sa stabiliti clar  care este planul pentru ziua de astazi, vreau sa vi-l asumati fiecare in parte si va anunt ca voi verifica daca operatorii manuali pe care ii declarati aici, la comandament, se afla si in teren. In acest moment avem circa 50% trotuare degajate in Capitala. Va rog sa va asumati un procent de degajare a trotuarelor pentru ziua de astazi”.

Sesizarile primite de la cetateni trebuie tratate cu responsabilitate maxima!”

Gabriela Firea a aratat ca cetatenii au formulat in continuare sesizari, mare parte dintre ele referindu-se la trotuarele impracticabile:

Am in fata toate sesizarile primite din partea bucurestenilor care, intr-adevar, recunosc faptul ca pe marile bulevarde se circula bine; dar orasul nu este doar pentru masini, orasul este, in primul rand, pentru oameni, iar noi trebuie sa respectam acest lucru. Adresez inca o data solicitarea catre comapaniile care au contracte cu primariile de sector sa ia foarte in serios aceasta responsabilitate si sa degajeze in regim de urgenta trotuarele. Va rog, de asemenea, sa notati toate sesizarile bucurestenilor, cele pe care le primim direct, dar si pe cele care sunt primite la dispeceratul nostru si la Departamentul de Relatii cu Publicul”.

In cadrul sedintei, s-a discutat si despre interventia operatorilor pentru curatarea pistelor de biciclisti din Capitala.

Vreau sa aveti foarte mare grija in ceea ce priveste pistele de biciclisti. Sunt cetateni care doresc sa circule si cu bicicleta, chiar si pe o vreme rea. Noi avem datoria sa curatam aceste piste. Am vazut ca pe Calea Victoriei se intervine in acest moment, dar sunt si in alte cartiere piste de biciclisti care trebuie sa fie eliberate de zapada si de gheata pentru a fi practicabile pentru cei care  doresc sa le foloseasca”, a subliniat Gabriela Firea.

Avand in vedere solicitarile Primarului General, operatorii de salubritate s-au angajat sa solutioneze sesizarile venite din partea cetatenilor in cel mai scurt timp, o parte dintre acestea fiind deja in lucru. Mai mult, acestia au anuntat ca pana in aceasta seara vor finaliza aproximativ 75-80 % din trotuarele asumate, restul urmand sa fie terminate in cursul noptii.

Furnizorii serviciilor de utilitate publica sa intervina cu promptitudine atunci cand apar avarii”

In ceea ce priveste avaria ENEL inregistrata in cursul serii trecute, Primarul General a facut un apel catre conducerea companiilor care furnizeaza energie electrica, termica, gaze sau apa:

Vreau sa va transmit urmatorul mesaj cu toata responsabilitatea: Cred ca in aceasta perioada ENEL, Apa Nova, Distrigaz si RADET trebuie sa aiba efective sporite pentru a interveni prompt, pentru a verifica ceea ce se intampla in teren si pentru a tine legatura cu dispecerii, mai ales ca este o perioada dificila, a nins foarte mult, iar de acum si pana marti va fi o vreme geroasa. Nu vreau sa-mi imaginez scenariul in care parte semnificativa din Bucuresti ramane ori fara gaze, ori fara apa, ori fara electricitate. De aceea fac un apel sa transmiteti acest mesaj si conducerii dumneavoastra sa trateze cu foarte multa responsabilitate pregatirea pentru sezonul rece”.

In cadrul Comandamentului de Iarna, s-a luat in discutie si situatia cartierului de locuinte Henri Coanda care, in prezent, nu este inclus in programul de deszapezire, fiind in administrarea constructorului. In acest sens, impreuna cu Primarul Sectorului 1, s-a stabilit ca aceasta zona sa fie deszapezita de compania Romprest, urmand sa fie inclusa in contractul de deszapezire, printr-un act aditional.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868 unde acestia pot semnala eventuale probleme aparute in urma ninsorilor.

Cetatenii ne pot transmite, de asemenea, mesaje pe pagina oficiala de facebook a institutiei: https://www.facebook.com/PMBucuresti/