Foto: Agerpres

Florin Iordache, autor al OUG 13 și-a anunțat, joi, demisia din funcția de ministru al Justiției.

„Am hotărât să-mi înaintez demisia din funcția de ministrul al Justiției”, a declarat Iordache, la Palatul Victoria, într-un briefing de presă.

El a precizat că toate inițiativele pe care și le-a asumat au fost „legale și constituționale”. Iordache va rămâne parlamentar.

Dimineață, Ministrul Justiției a precizat că va anunța mai târziu decizia cu privire la mandatul său, după ce va discuta cu premierul Sorin Grindeanu.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a informat că va anunța decizia sa în privința lui Florin Iordache după ședința de joi a Guvernului.

„O să am o discuție cu dânsul în seara asta sau mâine dimineață, iar mâine, după ședința de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunț ce decizie am luat. (…) Decizia mea e luată”, a spus Grindeanu.

El a arătat că a avut discuții și cu reprezentanții PSD cu privire la situația ministrului Florin Iordache.

„Este un Guvern (…) politic, dar există momente în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii. Am avut discuții cu liderii politici. Liderii politici și-au spus — (…) unii dintre ei — punctul de vedere. (…) Această primă discuție pe care o aștept din partea domnului Iordache, de data asta mai mult și pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia Curții Constituționale și pe ceea ce se va întâmpla și mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia”, a precizat premierul.