Luna decembrie a venit, în Ștefăneștii de Jos, cu o atmosferă plină de sărbătoare, primarul comunei, Mircea Gheorghiță, și Consiliul Local al comunei ocupându-se în detaliu de organizarea evenimentelor specifice acestei perioade din an. Totul a debutat încă de pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, cu deschiderea Târgului de Crăciun – Curtea Moșului – și cu spectacolul artistic pregătit de Belle Epoque.

A urmat ziua de 1 Decembrie și evenimentele organizate pentru a marca cum se cuvine Ziua Națională a României, care au fost relatate pe larg de Jurnalul de Ilfov, într-o ediție anterioară. Seria de evenimente a continuat în comuna Ștefăneștii de Jos după un program bine stabilit, anunțat a se derula pe parcursul mai multor zile. Și, cum scriam mai sus, în Curtea Moșului (parcarea Stadionului ”Dumitru Mătărău” din localitate) a fost amenajat Târgul de Crăciun (cu multe căsuțe din lemn, unde comercianții vând jucării, mâncare, articole vestimentare de iarnă), cu brad de Crăciun, multe luminițe și un pationoar artificial.
Pe 2 decembrie, localnicii s-au bucurat de prestația solistului trupei NO MERCY, americanul Marty Cintron, pop starul anilor ’90, care a adus, din nou, în România, hiturile de acum trei decenii: ”Where Do You Go”, ”My Promise” sau ”Please Don’t Go”. Omul din spatele formației NO MERCY, muzicianul care a vândut 10 milioane de albume în întreaga lume, se consideră aproape român, susținând că țara noastră este una dintre destinațiile sale preferate când se află în turnee, iar la Ștefăneștii de Jos s-a aflat pentru prima dată într-o comună din România.
Pe 3 decembrie, seara a aparținut îndrăgitului Connect-R, iar pe 4 decembrie, cei din Ștefăneștii de Jos l-au avut oaspete, în Curtea Moșului, pe sicilianul Rosario Internullo, cunoscut DJ la nivel internațional, care și-a stabilit rezidența, de ceva timp, în România, chiar în ansamblul rezidențial Cosmopolis din localitate. Alifantis & ZAN, trupă înființată de Nicu Alifantis în 1995, au petrecut Ziua de Sf. Nicolae, în Ștefăneștii de Jos. Seara, copiii din localitate au avut parte de vizita Moșului Nicolae, care a fost pe la Primărie și a lăsat celor cuminți câte un cadou.
Week-end-ul care a trecut a fost la fel de provocator, la Ștefăneștii de Jos, cu un public numeros în Curtea Moșului. Pentru că, vineri, 9 decembrie, scena a fost a formației disco BONEY M, îndrăgita trupă a anilor ’70 făcând un spectacol de neuitat, toată lumea fredonând hituri precum ”Ra, Ra, Rasputin” sau ”Daddy, daddy
cool”. Iar sâmbătă, de la ora 19.00, consăteanul celor din Ștefăneștii de Jos, Adi Minune, a oferit cea mai mare bucurie fanilor săi. Vreme bună, o prestație artistică impecabilă și o organizare perfectă a evenimentului – toate au făcut, din nou, publicul extrem de fericit.
Pe afișul evenimentelor pregătite în comuna Ștefăneștii de Jos mai figurează pe 16 decembrie – Luis Gabriel, iar în ultima zi de petrecere – 17 decembrie, invitații sunt Ionică Minune și Roson Music Band.