Consilierii aleși în comuna Grădiștea la alegerile locale din 27 septembrie 2020 au fost convocați, marți, 3 noiembrie, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Grădiștea.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 524

Daniel Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov, a anunțat că în conformitate cu prevederile OUG 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, a emis Ordinul Prefectului nr. 593/30.10.2020, prin care a convocat consilierii locali aleși la ceremonia de constituire a CL al comunei Grădiștea. Prefectul a mai precizat că îi are alături și pe preoții comunei, care au început evenimentul cu o slujbă religioasă.

Secretarul general al UAT Grădiștea a anunțat, la solicitarea prefectului Daniel Tudorel Zamfir, că la alegerile locale din 27 septembrie 2020 au fost aleși 13 consilieri, care au fost validați de Judecătoria Buftea. Nu au fost înregistrate cazuri de consilieri invalidați, toți consilierii au fost prezenți la ceremonia de depunere a jurământului și nu au fost cereri de depunerea a jurământului online.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Grădiștea cu atribuții de secretar general a dat citire ordinului prefectului și a anunțat că ședința este condusă de consilierul local, decan de vârstă, Ionescu Nicolae, asistat de doi dintre cei mai tineri consilieri, respectiv Iancu Cosmin Alexandru și Silivestru Ionela Elena.

Conducerea ședinței a fost preluată de consilierul decan de vârstă, iar secretarul general al UAT Grădiștea a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Buftea privind validarea consilierilor locali aleși. Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 21.10.2020, de către Judecătoria Buftea, în dosarul 27370/94/2020, privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a dispus: ”În baza art. 114 din Codul administrativ, validează mandatele următorilor consilieri locali ce intră în componenţa Consiliului local al comunei Grădiștea: Radu Florinel, Vrînceanu George-Andrei, Iancu Cosmin-Alexandru, Ionescu Nicolae, Costache Ana, Costache Marius-Cătălin, Preda Vasile, Voicu Niculae, Peța Iancu-Traian-Mircea, Moldoveanu Rodel, Silivestru Ionela Elena, Călin Daniel-Ștefan, Matei Marius-George. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului Județului Ilfov şi Secretarului General al UAT Grădiștea. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare către persoanele interesate. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Buftea, în situaţia exercitării căii de atac. Pronunţată astăzi, 21.10.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.”.

În ordine alfabetică, consilierii aleși și validați de Judecătorie au depus jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Grădiștea s-a constitut legal, a fost citită hotărârea civilă prin care a fost validat de instanță prin hotărâre definitivă mandatul de primar al domnului Toma Mihail, candidat al Partidului Național Liberal. Acesta a depus, la rândul său, jurământul de credință. În final, consilierilor locali și primarului ales li s-au adus la cunoștință prevederile Legii 161 și prevederile legale privind conflictul de interese pentru aleșii locali.

Potrivit prevederilor noului Cod Administrativ, în prima ședință a Consiliului Local, prin vot secret, cu majoritate absolută, se va alege din rândul membrilor Consiliului Local Grădiștea, la propunerea primarului sau a consilierilor locali, viceprimarul comunei.

După depunerea jurământului, primarul comunei Grădiștea, Mihail Toma, a declarat că deși este la cel de-al cincilea mandat, totuși există emoții, pentru că acest jurământ înseamnă o responsabilitate foarte mare în fața locuitorilor comunei.

”Sperăm să facem tot posibilul să ducem la îndeplinire toate promisiunile. Eu știu că nu este ușor, consiliul este format din trei formațiuni politice, să sperăm că campania s-a încheiat. Odată cu încheierea campaniei și depunerea jurământului, nu avem altceva de făcut decât să încercăm să facem lucruri bune pentru această localitate. Sper ca la sfârșitul acestui mandat, cel puțin în ceea ce mă privește, din ceea ce am promis să nu rămână niciun punct nerealizat”, a declarat primarul reales al comunei Grădiștea.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a spus la rândul său: ”Ați depus un jurământ care vă obligă. Cetățenii v-au învestit cu multă încredere și speranța că veți duce la bun sfârșit tot ceea ce ați promis și veți face tot ce depinde de dvs., pentru binele cetățenilor acestei comune. Avem o comună frumoasă, nici nu vă închipuiți cât de norocoși suntem să trăim în aceste locuri, pentru că nu avem poluare, avem lac, păduri, avem oameni frumoși, pentru că se spune că frumusețea locurilor este dată și de frumusețea oamenilor. Vă rog să faceți numai lucruri bune și să fiți împreună o echipă. Alături de primar, să realizați tot ceea ce așteaptă locuitorii acestei comune. În permanență, de la cetățeni veți avea și critici, și laude. Să vă gândiți că oricare dintre cetățeni sunt parteneri și tot ceea ce veți face să fie cu gândul la jurământul depus astăzi și că veți face totul pentru binele cetățenilor”, a spus prefectul județului Ilfov.