Ilfovul pierde una dintre cele două echipe din Liga I

Viitorul Voluntari are șanse mari ca, din vară, să devină Viitorul Ovidiu, echipa patronată de Gheorghe Hagi urmând să joace pe propriul stadion, unul aflat acum în construcție.

Viitorul revine la Constanţa, după „exilul“ care a dus echipa alb-albastră pe stadionul Concordiei Chiajna. Staff-ul administrativ al echipei lui Gică Hagi doreşte finalizarea stadionului de la Ovidiu încă din vara acestui an, în conformitate cu cerinţele Ligii profesioniste, astfel încât FC Viitorul să se întoarcă la Constanţa.

Noua arenă se va afla în localitatea Ovidiu (județul Constanța), va avea minimum 4.500 de locuri și va fi gata în luna mai. „Un stadion omologat pentru Liga I a necesitat foarte multe investiţii, de la nocturnă, la instalaţie de încălzire, la minim 4.500 de locuri în tribună, 30% dintre ele trebuie acoperite, instalaţie de sonorizare şi monitorizare. Toate acestea duc la o investiţie care se apropie de un milion de euro, investiţie cu care suntem în curs de desfăşurare şi până la sfârşitul lunii mai sperăm să terminăm. Până în vară, sperăm să reuşim să mai facem 1.200 de locuri şi să aducem instalaţia de nocturnă de la 800 de lucşi la 1.400 de lucşi şi va exista posibilitatea ca spectatorii constănţeni care doresc să vadă un meci din Liga I să facă acest lucru, la stadionul nostru“, a anunțat preşedintele Academiei Hagi, Pavel Peniu, pentru publicația Cuget Liber.

Gheorghe Hagi a confirmat informația. „Regatul meu este la Constanța, la Ovidiu. Nu e în București. În București sunt doar musafir, mă plimb. Asta e, n-am teren“, a declarat Hagi. Patronul Viitorului spune că nu se grăbește. ”Pot să joc unde vreau eu! Pot să rămân încă un an, dacă vreau, și la Voluntari. Există soluții. După aia trebuie să mă întorc  la Constanța! Va depinde. În România trebuie să fii pregătit de orice, şi noaptea. Se schimbă lucrurile și trebuie să fiu pregătit de orice. Să stea liniștiți unii, am ce să fac”.

Gică Hagi susţine că are, în continuare, o relaţie bună cu primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, dar vorbește la timpul trecut despre parteneriatul cu edilul care i-a promis, dar nu mai poate construi, stadionul de 10.000 de locuri, la marginea Bucureştiului.

”Relația e foarte bună. N-am nicio obiecție. A fost un parteneriat în care, din punctul meu de vedere, eu am încercat să-l fac așa cum trebuie. După aceea, ce se va întâmpla din vară, încolo, vom vedea. Eu mi-am respectat întotdeauna parteneriatele, așa cum trebuie. Ce nu depinde de mine, nici nu pot să oblig, nici nu forțez pe absolut nimeni. Nu este nicio problemă. Nu-s supărări. Nici măcar n-am puterea să mă supăr pe cineva. Aşa m-a învățat mama. Fac ce depinde de mine, apoi, restul, fiecare cum dorește”, a precizat managerul tehnic al Viitorului.

Hagi a insistat că are la dispoziţie toate resursele necesare pentru construcția unei arene pe care Viitorul să poată evolua în Liga I. „Staţi liniştiţi, că am ce să fac, pot să fac. La Academie, la mine. Bag iar bani, ce să fac? Îmi fac eu, singur, stadion de Liga I, numai din bani proprii“, a promis „Regele“.

De la înființare, Viitorul a susţinut partidele de acasă pe stadionul Orășenesc Ovidiu. În Liga I, Viitorul a jucat, la început, pe stadionul Farul, apoi, din cauza neînţelegerilor cu factorii locali, s-a mutat, pentru scurt timp, la Galaţi. Din 2013, Viitorul joacă la Chiajna.