Preoţii și credincioșii din noul cartier rezidențial aflat în orașul Pantelimon, în vecinătatea Mănăstirii Cernica, au prăznuit, prin iubire, slavă, rugă și smerenie, hramul Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii minunatei parohii păstorită de părintele Cristian M. Melinte.

Înălţată într-un peisaj pitoresc, pe drumul ce duce spre Mănăstirea Cernica, Biserica Parohiei Sfinţii Trei Ierarhi – Pantelimon, impresionează prin eleganţa și unicitatea sa, care-i conferă o valoare deosebită.  Caldă, primitoare, frumos împodobită cu icoane luminoase și îmbogăţită cu o arhitectură splendidă, așezarea sacră din apropierea Lacului Cernica trezește admiraţia iubitorilor de pace, armonie și preţioase învăţături creștine. Deși nu se impune printr-o existenţă îndelungată, lăcașul de cult aduce o rază de lumină sfinţitoare credincioșilor noului cartier din orașul Pantelimon și celor din împrejurimi. Lucru dovedit de mulţimea de creștini care au venit sâmbătă, pe 30 ianuarie, la parohie, cu inimile sus și s-au împărtășit cu Sfintele Taine ale lui Hristos și au prăznuit hramul, în chip luminat.   

 

O nouă Evanghelie, tezaur nepreţuit al credinţei

Un sobor de preoţi condus de părintele Protosinghel Vasile Pârjol, de la Mănăstirea Cernica, a săvârșit o slujbă, frumoasă, înălţătoare, demnă pentru prăznuirea marilor dascăli ai lumii creștine, care au propovăduit și au apărat dreapta credinţă și unitatea Bisericii.
Într-o atmosferă duhovnicească, plină de har și lumină, preoţii și credincioșii, deopotrivă, au înălţat rugăciuni către Ceruri,
i-au cinstit și i-au slăvit pe Sfinţii Trei Ierarhi, ferestre prin care creștinii privesc spre Dumnezeu. Din soborul slujitor au făcut parte și părintele Nica Nicolae, preot militar și ctitorii lăcașului, preotul Grigore Melinte și preotul Cristian M. Melinte, parohul Bisericii Sfinţii Trei Ierarhi – Pantelimon. Cu vocile și interpretările lor încântătoare, membrii corului alcătuit din teologi au oferit slujbei o notă specială. La ceas de sărbătoare creștină, familia Ciupercă, fii duhovnicești ai parohiei, au dăruit bisericii o Evanghelie nouă, cartea sfântă, care va aduce cuvântul Domnului în sufletele rugătorilor.

 

Minunata poveste a lăcașului sfânt

Actuala biserică de la Pantelimon s-a născut prin bunăvoinţa familiei preotului Grigore Melinte și a actualului preot paroh Cristian M. Melinte care au ctitorit așezământul sacru. Construcţia edificiului a început în anul 1997 și a fost sfinţită și dată spre închinăciunea credincioșilor în anul 2000. Tot atunci a primit și hramul Sfinţilor Trei Ierarhi. Parohia mai are și hramul Sfântului Mucenic Carp, prăznuit pe 13 octombrie, ale cărui sfinte moaște se găsesc la loc de cinste spre închinare, în biserica parohială. Pentru a veni în sprijinul enoriașilor, ctitorii au ridicat, în curtea bisericii parohiale, și o trapeză cu interiorul pictat cu scene religioase în care este amenajată o sală de mese pentru parastase. Complexul parohial mai include și birourile administrative ale cimitirului. Preotul paroh mai are, însă, în proiect, amenajarea unei biblioteci creștine, a unui loc de joacă pentru copii și a unor cabinete medicale, pentru a răspunde nevoilor sociale ale credincioșilor care vin să-și găsească liniștea la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi – Pantelimon.

Biserica se află în orașul Pantelimon, pe str. Poet George Ţărnea nr. 7.