Are 25 de ani, este stelist convins, dar a contribuit din plin la eliminarea echipei sale de suflet din drumul spre Cupa României. Îl cheamă Florin Niță, este portarul celor de la Concordia Chiajna și a apărat două penaltyuri la finalul meciului dramatic Concordia Chiajna – Steaua (4-3) din optimile Cupei României!

Surpriza optimilor Cupei României s-a consumat la Chiajna, unde Concordia a reușit să elimine Steaua, liderul detașat al Ligii I și, totodată, o echipă cu șanse mari de calificare în primăvara europeană a Ligii Europa, după loviturile de departajare. Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, a revenit la Chiajna din postura de adversar fără o serie dintre oamenii de bază, sperând că poate obține calificarea în faza superioară a Cupei doar cu rezervele. Numai că jocul nu s-a ridicat la un nivel deosebit și, după 120 de minute de joc, tabela a rămas nemodificată, 0-0. După primele trei serii de lovituri de departajare, ambele echipe reușiseră să înscrie de fiecare dată. A urmat Damian pentru Concordia, însă tânărul fotbalist nu a rezistat presiunii și a trimis peste poartă. Niță a reparat repede eroarea colegului său și a parat șutul slab al lui Chipciu. Zuluf a transformat, iar Niță a realizat minunea apărând mingea trimisă de Tănase! Concordia a realizat cea mai mare performanță din istoria clubului în Cu-pa României, calificarea în sferturi!

Eroul meciului a fost portarul Florin Niţă, care a avut intervenţii miraculoase atât în timpul regulamentar, cât și la penaltyuri, unde s-a opus șuturilor lui Chipciu și Tănase. „Nu m-am uitat în ochii steliștilor la loviturile de pedeapsă. Am mers pe intuiţia mea. Colegii îmi spun Chucky, ucigașul cu chip de copil, iar după meciul acesta cred că mi se potrivește”, a declarat portarul de 25 de ani, care este un stelist declarat.

Culmea, Niţă a început fotbalul chiar în Ghencea, dar nu i-a plăcut faptul că era mai mult rezervă și a plecat la Sportul Studenţesc. Nici aici nu s-a afirmat, așa că a ajuns la Astra Ploiești și, din 2006, de când avea 19 ani, se află la Chiajna. Concordia era atunci în liga a treia, lucru care probabil l-a ajutat, pentru că a devenit titular și, mai mult, a parcurs întregul drum al promovărilor, mai întâi în liga secundă, apoi pe prima scenă. La sfârșitul sezonului trecut, după returul formidabil făcut de Chiajna, numele lui Niţă a apărut pe lista de transferuri a mai multor echipe, inclusiv a Stelei. Dar portarul a rămas la Chiajna, primind de la Ilie Stan șansa de a-și de-monstra calitățile. În acest moment, Niţă este cotat la 300.000 de euro. „Ofertă concretă pentru Niţă am avut de la Brescia, din Serie B, însă nu ne-am înţeles”, a dezvă-luit primarul Chiajnei, Mircea Minea.

La final, fără a mai aminti de golăniile de prost gust ale managerului stelist Mihai Stoica, care s-a dat în spectacol ca de obicei, fiind la un pas să provoace o bătaie generală, să consemnăm doar declarația antrenorului Ilie Stan. „Sunt fericit, am eliminat cea mai bună echipă din România. Îi felicit pe băieți! Am crezut și la penalty-uri că putem să câștigăm. Trebuie să-l felicităm în mod special pe Niță, ne-a ajutat foarte mult. Nu ne am propus să ajungem în prelungiri, dar eram pregătiți dacă asta s ar fi întâmplat, ceea ce s-a și văzut. La antrenamente, jucătorii au cerut să bată penalty-uri, iar Nița a fost la fel de bun. E un portar serios cu calități extraordinare și care va ajunge printre primii din țară” a spus Ilie Stan după Concordia-Steaua 4-3. Surprinzătoarea victorie a Concordiei a fost realizată de niște fotbaliști tineri și anonimi. Practic, exceptându-l pe Sorin Ghionea, care are 33 de ani, la Chiajna au jucat numai fotbaliști sub 25 de ani, iar Belu, Serediuc, Fl. Ilie, Leca, S. Pană și Damian au chi-ar sub 20 de ani. „Unul dintre obiectivele noastre este să creștem tineri”, a explicat antrenorul Ilie Stan această infuzie de copii.

Reghe vrea banii

Înainte de meciul direct din Cupa României, Reghecampf l-a reclamat la comisiile FRF pe Mircea Minea, deoarece primarul Chiajnei nu i-a plătit 10% din transferul lui Adi Popa la Steaua, așa cum scria în contractul dintre Reghecampf și Concordia. Primarul ilfovean se apără și susţine că acea clauză a expirat în momentul în care Laurenţiu Reghecampf a plecat de la Concordia Chiajna la Steaua. “Eu susţin în continuare că nu am să-i dau niciun ban lui Reghecampf. Este adevărat că el trebuia să primească 10% din transferul lui Adi Popa, însă numai dacă mai era în continuare antrenorul Concordiei”, a declarat Mircea Minea. Valoarea transferului lui Adi Popa la Steaua a fost de 400.000 de euro, astfel că Reghecampf ar trebui să primească 40.000 de euro.

Optimile Cupei României

Astra Giurgiu – CS Turnu Severin 5-1

FC Brașov – Petrolul Ploiești 0-2

Rapid București – Delta Tulcea 4-1

Ceahlăul Piatra Neamț – Gaz Metan Mediaș 2-0

CFR Cluj – FC Botoșani 2-0

Concordia Chiajna – Steaua 4-3

Oţelul Galaţi – CF Brăila 3-0

Pandurii Tg Jiu – Dinamo 1-2.

Echipele învingătoare s-au calificat în sferturile de finală.