HANDBAL. Naţionala de handbal masculin a României a debutat, în deplasare, cu înfrângere, în preliminariile Campionatului European din 2014, fiind învinsă de Slo-venia, scor 34-26 (16-13). Jucătorii lui Eliodor Voica au confirmat, într-un fel, calculele hârtiei, care nu le dădea nici o șansă în meciul cu echipa Sloveniei, locul 6 la ulti-mul European. Marcatorii României au fost Ghionea 5 goluri, Dospinescu 4, Novanc 3, Criciotoiu 3, Huba Talas 2, Ghiţă 2, Ramba 2, Acatrinei 2, Rotaru 1, Sabou 1, Sadoveac 1.

În 2012, tricolorii vor mai juca un singur meci din grupa a 6-a preliminară, la Piatra Neamţ, în compania Islandei. Restul partidelor din grupă sunt programate în 2013, prima cu Belarus, în 3-4 aprilie. Preliminariile se vor încheia în 16 iunie, primele două clasate din fiecare dintre cele 7 grupe obţinând calificarea la turneul final, plus o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, din toate grupele. 

Naţionala României nu s-a mai calificat la un turneu final de Campionat European din 1996, ediţie la care s-a clasat pe locul 9, cu actualul antrenor al reprezentati-vei, Eliodor Voica, în lotul de jucători.

POLO. Noul antrenor al naționalei, Vlad Hagiu, încearcă să califice echipa la JO 2016 însă a primit deja o lovitură, vedeta Cosmin Radu (30 ani, Mladost Zagreb) informându-l pe selecţioner că nu va veni pentru meciurile din Liga Mondială. „Nu sunt accidentat, sunt OK. Nu voi mai fi prezent la niciun meci în viitorul apropiat din cauza diferenţelor de viziune dintre mine și federaţie. Cei din federaţie știu de ceva timp, iar cu Vlad Hagiu am vorbit de câteva ori după ce a fost pus antrenor”, a decla-rat Cosmin Radu.

Cosmin Radu a jucat ani buni la Firenze, în Italia, și e cotat de specialiști între primii 5 poloiști ai lumii. „Problemele pe care le are Cosmin Radu cu federaţia le voi prelua eu când mă voi întoarce definitiv. Acum am venit pentru aceste meciuri, după care voi reveni la Berlin (n.r. – Hagiu are contract cu echipa Magdeburg). Știu că în acest an nu va mai veni la naţională, dar de la 1 ianuarie sunt convins că își va schimba optica. Eu am vorbit mereu cu el și voi face tot posibilul să-l fac să înţeleagă că noi îl așteptăm, că echipa naţională are nevoie de căpitanul ei”, a declarat Vlad Hagiu.

TIR. Campionul olimpic en titre la pușcă aer comprimat 10 m, românul Alin George Moldoveanu, este noul lider al clasamentului mondial la această probă, a anunţat Federaţia Internaţională de Tir Sportiv (ISSF). Moldoveanu, locul 4 în finala Cupei Mondiale de la Bangkok, are un rating de 3739, fiind urmat de italianul Niccolo Campriani, 3487 puncte, chinezii Wang Tao, 2237 p, Zhu Qinan, 2194 p etc. 

Lucia Liliana Mihalache este singura reprezentantă a României, în afara lui Moldoveanu, clasată în prima parte a ierarhiei mondiale, la skeet feminin, pe locul 17, cu 321 puncte.