Cele două echipe din Ilfov prezente în primul eșalon fotbalistic au început cu stângul campionatul. După nouă etape, „veterana” ilfoveană din prima ligă se situează abia pe locul 10, iar debutanta FC Voluntari, „campioana” județeană a egalurilor, se află pe penultimul loc al clasamentului – 13, număr cu ghinion pentru echipa „marinarilor” de Voluntari.

Astfel, în cele nouă etape care s-au scurs de la începutul campionatului, Concordia a adunat în tolbă doar 2 victorii și două egaluri și a suferit nu mai puțin de 5 înfrângeri. „Colega” din județ are o situație și mai dezastruoasă. FC Voluntari pare să se fi „ancorată” de egaluri, jucătorii de pe „nava” marinarului Florentin Pandele nereușind, până acum, nicio victorie. Și, pentru a nu rămâne „mai prejos” de conjudețeana sa, probabil, echipa lui Flavius Stoican a bifat tot 5 înfrîngeri. 

Primul antrenament cu Cornel Țălnar

În ceea ce o privește pe Concordia, ultima înfrângere (e adevărat, la limită) suferită cu ACS Poli Timișoara a adus după sine mazilirea antrenorului Marius Baciu, care a fost înlocuit cu fostul internațional Cornel Țălnar. „Țânțarul” s-a apucat imediat de treabă. Pe 1 septembrie a efectuat deja un prim antrenament cu echipa lui Purece&Comp, potrivit site-ului oficial al echipei din Chiajna. El va fi ajutat în activitatea sa de Laurențiu Diniță. Odată cu plecarea lui Baciu, a părăsit echipa și preparatorul fizic Bogdan Aldea. Locul său a fost luat de Constantin Niculae, mai cunoscut în lumea fotbalului ca „Sensei” Niculae. Și, pentru că Liga I a intrat într-o scurtă recreație, din cauza meciurilor de calificare ale Naționalei cu Ungaria și Grecia, staff-ul Concordiei a organizat un mini-cantonament la Brașov. Acolo, „Vulturii” au intrat pe mâna lui „Sensei” Niculae, care a avut ca sarcină monitorizarea parametrilor fizici ai jucătorilor.

Țălnar este conștient că meciul din etapa a X-a cu echipa aflată în clasament pe locul 13, FC Botoșani, nu va fi deloc ușor, pentru că, moldovenii, aflați și ei în cădere liberă, vor face tot ce le stă în putință să mai dreagă busuiocul startului de campionat și vor încerca să obțină a doua victorie din acest sezon competițional.

Prea mici pentru un război așa de mare?

Corabia de la Voluntari pare să aibă probleme cu navigatul în apele agitate ale campionatului din Liga I și a început să ia apă. Iar următoarele două meciuri nu pot alunga norii de furtună care se adună deasupra echipei lui Flavius Stoican. Pentru că team-ul lui Pandele va întâlni, din nou, pe 10 septembrie, în Cupa Ligii
ADEPLAST, pe Astra Giurgiu, care, pe 16 august, a câștigat, în deplasare meciul cu ilfovenii contând pentru etapa a 7-a.

După această confruntare, pe 14 septembrie, FC Voluntari o va întâlni pe Viitorul, în deplasare. Un meci, poate, și mai greu decât cel cu Astra, dacă îi avem în vedere pe „cârlanii” lui Hagi, care zburdă pe terenul de fotbal, în acest început de campionat.

Dar, până atunci, Stoican încearcă să le ridice moralul elevilor săi și a organizat două amicale, unul cu CS Balotești, iar celălat cu CSU Craiova. Pe primul, FC Voluntari l-a câștigat cu 2-0, prin golurile marcate de T. Bălan și M. Vasile. În concluzie, pe „marinarii” de Voluntari îi așteaptă zile grele, iar ziua când va ieși soarele și pe corabia lor pare destul de îndepărtată.